F1 - A MCLAREN REKORDMENNYISÉGŰ 105 HELYES RAJTBÜNTETÉST KAPOTT

fernando_alonso_f1_grand_prix_hungary_dgwpu7161fgl.jpg

A wokingi csapat két versenyzője, Fernando Alonso és Jenson Button fejenként 55, valamint 50 helyes hátrasorolást kapott a belgiumi rajtrácson, miután szombatra a Honda ígérete szerint beépített még két új motort autójukba.

A japánok csütörtökön bejelentették, ezen a hétvégén kétszer is erőforrást fognak cserélni, így csak egyszer (egy versenyhétvégén) kapnak büntetést, de a plusz hajtóegységet a jövőben már büntetlenül használhatják majd. Így tehát új motor jött pénteken, és még egy újat beszereltek szombaton mindkét autójukba. Ezeknek a változásoknak köszönhetően Alonso összesen 55, Button pedig 50 helyes hátrasorolást kapott a futamra. Természetesen ez csak hangzásra ilyen sok, hiszen a mezőny csak 20 fős, így az utolsó sorból vághatnak neki a megmérettetésnek Buttonék. 

A csapatnak azonban nem ez volt a legnagyobb problémája! A kétszeres spanyol világbajnok autóján ugyanis kipufugógáz-szivárgás jelentkezett az időmérő edzés előtt. A problémát nagyjából megoldották, és Alonso tudott mért kört autózni a kvalifikáción, noha szüksége nem volt rá, mert amúgy is az utolsó sorból indult volna. A Mclaren elismerte, a szokatlan hiba lehetséges, hogy a motorcsere következményeként keletkezett.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr67726688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása