F1 - ÚJABB JOGI BOTRÁNY A FORMA-1-BEN! PIC MIATT KERÜLHET NAGY BAJBA A LOTUS!

charles_pic_f1_testing_bahrain_day_2_-ihjyvagc4gl.jpgAz Autosport beszámolója szerint a Lotus F1 Team korábbi tesztversenyzője, a francia Charles Pic miatt kerülhet nagyon nagy bajba. Még az is előfordulhat, hogy a Lotus autói nem hagyhatják el a spái pályát a hétvége után! 

A híres angol, autósporttal foglalkozó hírportál, az Autosport nemrégiben arról szerzett tudomást, hogy Pic és a Lotus között jogi nézeteltérés támadt, melynek végkimenetele akár még az is lehet, hogy a két E23-as a versenyhétvége után Spában ragad.

Az ügy hasonlít a Sauber szezon előtti botrányához, amikor a hinwili székelésű gárda ugyanúgy egy korábbi tesztpilótával, Giedo van der Gardéval került összetűzésbe szerződéssel kapcsolatos kihágás miatt.

A Marussia és a Caterham egykori versenyzője amiatt fordult a bírósághoz, mivel állítása szerint a tavalyi év folyamán kevesebb időt töltött a Lotus E22-esben, mint amennyiben a szerződés soraiban megállapodtak.

Az egykori francia pilótának -, aki azóta már a Formula E-ben is megejtette a lábát - sikerült elérnie azt a belga bíróságnál, hogy kapjon egy határozatot, melyben az áll, hogy a Lotus autói és a csapat felszerelése nem hagyhatja el a belgiumi versenypálya területét a hétvégét követően. Az enstone-iak állítása szerint az okmány hamis, mivel a kirobbanó kohézióval jelenleg a választott bíróság ügyködik.

A Lotus társtulajdonosa, Gerard Lopez abban reménykedik, hogy sikerül rendezniük a problémát a futam előtt, ezen jelenleg a felek képviselői dolgoznak.

Arra is fény derült, hogy három lotusos csapattag csütörtökön még este 23:00 után is a pályán tartózkodott, azonban az FIA megerősítette, hogy ezzel nem szegte meg a Lotus F1 Team a takarodóra vonatkozó regulákat, ugyanis a jogi elvárásról folyt a vita, azaz nem végeztek semmilyen munkát.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr677724222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása