F1 - A VOLT FŐORVOS SZERINT AZ FIA A FELELŐS BIANCHI HALÁLÁÉRT

gary-hartstein.jpg

Komoly kritikát fogalmazott meg a száguldó cirkusz volt főorvosa, Gary Hartstein a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) szemben, miszerint csak is ők, és a jelenlegi orvosi gárdájuk tehetnek a francia pilótával történtekért. 

Az amerikai szakember a Twitter közösségi oldalán indított akciózást, mikor reagált Felipe Massa, valamint Felipe Nasr arról szóló bejegyzéseire, hogy a pilótákat mennyire összekovácsolta Bianchi tragédiája, és hogy további biztonsági fejlesztéseket követelnek. Erre válaszolta Hartstein azt, hogy "Inkább az orvosi megbízott kirúgását kellene követelnetek."

A volt főorvos azóta tweetjét törölte, de később elmondta, véleménye nem változott. Szerinte nem csak az orvosi gárda, de az FIA biztonsági intézetének vezetője is dolgához nem értő "szakember". Hartstein szerint alapból nem lehetett volna elindítani a bizonyos suzukai futamot, hiszen a mentőhelikopter olyan körülmények között nem tudott felszállni, ezzel pedig "minden pilóta életét veszélybe sodorta a szövetség". Ezért is telt bő fél órába, mire Bianchit kórházba tudták szállítani. 

Hartstein egyébként Jean Todt-ot, az FIA elnökét is kemény kritikával illette, mondván, a francia közúti utakon való biztonságért kampányoló programja is csak marhaság, és mindig is csak saját magával foglalkozott.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr797714054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása