F1 - TÖBBEN AGGÓDNAK A 2017-ES SZABÁLYOK MIATT

 n02.jpg

Az elmúlt napokban elég sokan panaszkodtak arra, hogy még mindig semmi konkrétum nincs az elméletileg 2017-ben debütáló szabályokkal kapcsolatban. Legutóbb a Force India szakemberei kérdőjelezték meg, megvalósíthatóak-e a változtatások két éven belül.

A Stratégiai Csoport jelenleg átfogó újításokat szervez a 2017-es szezonra, de egyelőre csak terveket hallhattunk, konkrét új szabályok még nem születtek. A tervek között szerepelnek a szélesebb hátsó abroncsok, a nagyobb leszorítóerő, az agresszívebb külső, és ezáltal egy, a jelenlegieknél 4-5 másodperccel gyorsabb versenyautó. Az idő azonban egyre jobban sürget, hiszen ahhoz, hogy már két év múlva bevethetők legyenek az újítások, 2016. márciusáig szabálykönyvbe kellene azokat iktatni. A csapatok következő ülése jövő hét kedden lesz megtartva, ahol remélhetőleg legalább egy-két részletet tisztázni tudnak majd a résztvevők.

A Force India műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer elárulta, messze nem elégedett a jelenlegi helyzettel, hiszen lévén ők nem nagycsapat, nem tudnak párhuzamosan, csak sorozatosan fejleszteni, így minél később derülnek ki konkrétumok az új szabályokkal kapcsolatban, nekik annál nehezebb lesz megépíteni az aszerint készült autót. 

Az indiaik technikai igazgatója, Andrew Green még pesszimistábban fogalmazott, ő ugyanis egyelőre csupán "egy üres lapot" lát maga előtt, ha a 2017-es módosítások vázlatát akarja elképzelni: "Jelenleg aggodalmat keltő a helyzet, hiszen általában még egy kisebb változtatásnál is hónapokat vacakolunk a részletek véglegesítésével, hogy nehogy kiskapukat lehessen bennük találni, most viszont a teljes szabálykönyvet kéne átírnunk. Ez nagyon nehéz lesz ilyen rövid idő alatt, egyelőre lövésem sincs, hogy leszünk kész jövő márciusig."

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr647703784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása