F1 - JAVULT A SAUBER ANYAGI SZEMPONTBÓL

f1-british-gp-2015-marcus-ericsson-sauber-c34-passes-his-team-mate-felipe-nasr-sauber-c34.jpg

Monisha Kaltenborn, a svájci istálló főnöke a csapat anyagi helyzetének javulásáról számolt be az ESPN-nek, melynek köszönhetően be tudták biztosítani középtávú jövőjüket. 

Nehéz időket élt meg a Sauber csapat, miután 2014-ben eddigi leggyengébb szezonjukat futották, és egyetlen pontot sem tudott összekaparni a gyengén muzsikáló autóval a két pilóta, Adrian Sutil és Esteban Gutiérrez. Azóta azonban versenyzőiket lecserélték Marcus Ericsson-ra és Felipe Nasr-re, akik több pénzt tudtak hozni az alakulathoz, ráadásul az autó is jelentős javuláson ment keresztül, főleg a tovább fejlesztett és sokkal versenyképesebbé vált Ferrari erőforrások miatt. 

Ennek ellenére az idei szezonjuk is nehézkesen indult, miután a 2015-ös esztendőre szerződéssel rendelkező Giedo Van der Gardét nem ültették be egyik autójukba. A holland követelte beígért helyét, ám végül sikerült megegyeznie a csapattal, hogy egy jelentős kárpótló összeg fényében eltekint a versenyzői üléstől Van der Garde. 

Kaltenborn a következőképp fogalmazott: "Már a tavalyi év végén elkezdtünk kisebb lépéseket tenni a jó irányba, melyeknek köszönhetően összességében javultunk anyagilag. Ha nem így lett volna, a pilótáink nem feltétlenül szerződtek volna le a csapatunkkal."

A csapat javuló tendenciáját jól mutatja, hogy idén többször is sikerült a pontzónában zárniuk egy-egy futamot, sőt, a brazil újonc Felipe Nasr egy kis szerencsének köszönhetően Ausztráliában egyből egy 5. hellyel mutatkozhatott be (igaz, a fejlesztési versenyben való lemaradásuk aztán kissé visszavetette őket a szezon további részében). A jövőt illető stabilitást pedig mi sem mutatja, mint az, hogy a két jelenlegi pilóta már alá is írta szerződéshosszabbítását a következő évre. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr427694366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása