MOTOGP - MARQUEZ VERHETETLENNEK BIZONYULT INDIANAPOLISBAN, ÉS MEGSZEREZTE A POLE-T!

21914_w666px_0e3ffcaabf6348296b09d49c5f0f10d0.jpg

Miután a negyedik, tét nélküli szabadedzést magabiztos fölénnyel nyerte meg Marc Marquez, a Repsol Honda spanyoljának az időmérőn sem volt ellenfele. Sima pole a kétszeres világbajnoki címvédőnek Indianapolisban!

Az időmérő előtt megrendezett negyedik szabadedzés szokás szerint nagyobb események nélkül zajlott le, mivel ellentétben a harmadikkal, nincs tétje. Igaz, igencsak forró pillanatokat élt meg Cal Crutchlow és Marc Marquez, akik kis híján nagyot buktak. Utóbbit azonban még ez sem akadályozta meg abban, hogy 0,6 másodperces előnyével tönkre vágja a mezőnyt. Marquez mögött Lorenzo, Pedrosa, és a pontversenyt vezető Rossi zárt. 

A kvalifikáció első szakaszában Danilo Petrucci igencsak jól teljesített, mely továbbjutást jelentett számára, ráadásul az első helyen. Andrea Dovizoso lába alatt pedig forró volt a talaj, mivel hiába zárt két tréningen is a harmadik pozícióban, mégis részt kellett vennie a selejtező első etapjában, de végül megfutotta azt a köridőt, amely elegendő volt a másik továbbjutó helyhez.

Tíz perccel a Q1 után következett a Q2, ahol a legjobb 12 pilóta mérkőzhetett meg a rajtkockákért. Habár már az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy folytatódik Marc Marquez számára az indianapolisi egyeduralom, ugyanis már az első körében megfutotta a legjobbját, átlépve az 1:32-es határt. Innentől kezdve pedig a spanyol pilóta kezéből már nem lehetett kikaparintani a vezetést. A Repsol Honda örömét Dani Pedrosa második helye tette teljessé. A harmadik helyre odaért a világbajnoki tabella második pozíciójában tartózkodó Jorge Lorenzo a Yamahával, mögé Cal Crutchlow furakodott be a negyedik legjobb idővel. A nap meglepetésembere pedig Danilo Petrucci lett, aki a Hondáját az ötödik rajtkockába repítette. A második sorba még Bradley Smith tudta magát kvalifikálni. A mai nap egyik nagy vesztese pedig a világbajnoki pontverseny éllovasa, Valentino Rossi lett, aki csak a 8. rajtkockába ért oda a gyári Yamahával, ráadásul az olasz számára a futam sem tartogat sok jót, ugyanis a Doktor az egész folyamán gyengélkedett.

A vasárnapi verseny pedig közép-európai idő szerint 20:00-kor fog elrajtolni, és az előrejelzések esővel kecsegtetnek Indianapolisban, így érdemes lesz a tévéképernyőkre tapadni.

Fotó: p1race.hu

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr687692524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása