FORMULA E - VERGNE A VIRGINHEZ IGAZOLT!

11667353_688600241270802_4815356375745834147_n.jpg

Ahogyan arra sokan számították, az ex-Forma-1-es Jean-Éric Vergne marad az elektromos szériában, ám, ami ennél meglepőbb, hogy a második szezonban nem az Amlin Andretti, hanem a DS Virgin Racing csapatát fogja erősíteni.

Jean-Éric Vergne nem sokkal Forma-1-es pályafutása után debütált a tavaly ősszel startoló Formula E-ben, Punta Del Estében, ahol rögtön egy pole pozícióval nyűgözte le a népet. A folytatásban nyújtott teljesítménye miatt sem lehet leszólni, mivel szerezett még további két pole-t, és két pódiumos helyezést.

Pár nappal ezelőtt a szaklapok, -portálok tényként kezelték azt, hogy a 25 éves francia pilóta marad az Andretti csapatánál a második szezonban, egyetlenegy feltétellel. Amennyiben a Haas F1-es alakulata lecsap rá, akkor szabadon távozhat az amerikai Formula E-csapattól.

Azonban a mai napon újabb fordulatot vett a történet: a Citroen támogatását élvező DS Virgin Racing bejelentette, hogy a francia autóversenyző az októberben induló, 2015-16-os szezonban náluk fog versenyezni.

A francia pilóta természetesen nagyon örül a váratlanul jött lehetőségnek, főleg, hogy a bajnokság számára egy érdekes éra következik a szabályváltozásoknak köszönhetően. Vergne szerint nagyon versenyképes lesz a csapat, és már várja, hogy újra versenyezhessen.

Az első szezonban konstruktőri ötödikként záró Virgin másik pilótájának kilétét is nyilvánosságra hozta. Jean-Éric Vergne csapattársa pedig Sam Bird lesz, aki az előző idényben egy kis ideig még a tabella éllovasa is volt, év végén végül az ötödik helyen zárt. Vergne pedig az egészségügyi okok miatt visszalépő Jaime Alguersuari helyére érkezett.

Fotó: Jean-Éric Vergne / Facebook

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr187692158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása