FORMULA E - BRÉKING: VILLENEUVE LESZERZŐDÖTT A VENTURIVAL!

f1-canadian-gp-2014-jacques-villeneuve.jpg

A Venturi leszerződtette a Forma-1 1997-es világbajnokát, Jacques Villeneuve-öt a Formula E 2015-16-os szezonjára! A kanadai pilóta a motorsport.com-nak számolt be a szenzációról!

Az Indy500-as 1995-ös győztese, a Forma-1-es világbajnokságot 1997-ben megnyerő Jacques Villeneuve egy újabb kihívásba fog belekóstolni ősszel, miután a Venturi Formula E-csapata leigazolta őt az elektromos második, 2015-16-ös szezonjára, Nick Heidfeld helyére, Stephane Sarrazin csapattársaként.

A 44 éves Villeneuve a motorsport.com-nak elárulta, hogy ugyan már 10 éve nem versenyzett együléses versenyautóval, ez nem hátráltatja őt, mivel szerinte ez olyan, mint a biciklizés, lehetetlen elfelejteni. A kanadai autóversenyző nagy örül, hogy lehetőséget kapott a Formula E monacói istállójától. A Williams Forma-1-es csapatával 1997-ben a csúcsra jutó Villeneuve az első szezon résztvevői közül néhánytól érdeklődött a bajnokságot illetően, a kanadai pozitív visszajelzéseket kapott a szériáról. A versenytársak igencsak érdekesnek tartják az elektromos szériát.

Jacques Villeneuve 163 versenyen állt rajthoz a Forma-1-ben 1996 és 2006 között. A királykategóriás karrierje után még számos, más szériában megfordult, többek között a NASCAR-ban, a 2014-es Indy500-on, a V8 Supercarsban, és Le Mans-i 24 óráson is rajthoz állt.

A kanadai veterán már szörnyen izgatott az új kihívások miatt, nagyon várja a Venturival való munkát, ráadásul még Sarrazint is ismeri.

A Venturi ügyvezető igazgatója, Gildo Pastor elárulta, hogy óriási megtiszteltetés számára, hogy a Formula E-ben először náluk fog versenyezni egy Forma-1-es világbajnok. Továbbá a kanadai pilóta Monacóban nőtt fel, így a Venturi valamilyen szinten hazai csapat lesz számára.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr637689738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása