DTM - EKSTRÖM AZ UTOLSÓ PILLANATBAN NYERTE MEG AZ ESŐS MÁSODIK IDŐMÉRŐT

150506-ekstroem2.jpg

Esős napra ébredt a Német Túraautó bajnokság mezőnye ma Spielberg-ben. A rengeteg pályán álló víz miatt törölték a bemelegítő edzést, így a 20 perces időmérő elején a pilótáknak gyorsan kellett alkalmazkodniuk a rendkívüli körülményekhez. Az Audit azonban mindez nem zavarta meg, és megint kisajátították az első sort, mögöttük pedig a Mercedesek érkeztek. A BMW az esőben még jobban szenvedett.

A pálya végig vizes volt, de már nem esett az eső. Ilyenkor a leggyorsabb idők a kvalifikáció legvégén szoktak érkezni, de most nem ez volt a helyzet, ugyanis 3 perccel a vége előtt megint elkezdett esni. Már senki nem tudott javítani, így sokáig azt hihettük, az akkor élen álló Mike Rockenfeller pole-ját már nem veszélyezteti semmi. De nem így történt, ugyanis az esőben híresen jól menő Mattias Ekström a rosszabb pályaviszonyok közepette is tudott javulni 5 ezredmásodperccel, ami pont elég volt neki az első rajtkocka megszerzéséhez. Mögötte értelemszerűen Rockenfeller végzett, a 3. helyről pedig a szintén jó esőmenő Gary Paffett várhatja majd a rajtot a Mercedesszel. A bajnokságban a vezetést tegnap átvevő Pascal Wehrlein márkatársa mögül, a 4. helyről indulhat majd, míg az 5. helyen egy újabb Mercedes következik Robert Wickens-szel. A tegnapi futam győztese, Edoardo Mortara a 6. pozíciót szerezte meg a mai megmérettetésre. 

A legjobb tízben az Audi és a Mercedes egyaránt 5-5 autóval áll, a BMW pedig még a tegnapi eredményét se tudta hozni, azaz hogy legalább egy autót bejuttassanak a TOP 10-be. Közülük a legjobb Martin Tomczyk lett, aki mindössze a 14. helyet érte el, ráadásul a bajorok 8 autójából 5 az utolsó öt helyezést foglalhatja majd el a rajtrácson. 

A második futam 15 óra 10 perckor kezdődik, és egyelőre nagy az esély rá, hogy akkor is esni fog. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr937673550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása