INDYCAR - HUNTER-REAY EGY ÉV UTÁN ÚJRA A CSÚCSON! AZ ÉLLOVAS MONTOYA KIESETT IOWÁBAN!

04cj1731a.jpg

Kereken egy év után állhatott ismét a pódium tetőfokára Ryan Hunter-Reay. Graham Rahal negyedik helyével felkapaszkodott a pontversenyben a listavezető Juan Pablo Montoya mögé, aki már a 10. körben kiesett. Sage Karem és Ed Carpenter között kisebb perpatvar alakult ki.

Vasárnap éjjel Ryan Hunter-Reay kereken egy év után kapta meg újra elsőként a kockás zászlót. Az Andretti Autosport pilótáját honfitársa, Josef Newgarden lett a második, aki ugyan a maga 111 körével állt az élen a legtöbbet a 300 körös futam folyamán, azonban a véghajrában nem tudott mit tenni Hunter-Reay ellen. A harmadik pozícióban pedig egy szintén amerikai pilóta zárt, Sage Karem személyében, aki a futam közben és után csúnyán összekapott Ed Carpenterrel. Utoljára a 2006. évi Indy 500-ason fordult elő az, hogy csak amerikai pilóták álljanak a pódiumon.

Az iowai forduló pedig számos fordulatot hozott a pontverseny állását illetően. Az idei éllovas Montoya már a 9-10. körben búcsúzni kényszerült, miután felfüggesztéshibája miatt nekicsúszott a betonfalnak. A végül 18. helyen végző csak egy hosszabb szerviz után tudta követni versenyzőtársait. Helio Castroneves pedig a verseny felétől bele sem szólhatott az élboly küzdelmébe, ennek betudhatóan lett csak tizenegyedik, azonban az egész év folyamán nagyon ingadozó teljesítményt nyújtó Will Power a 10. helyen ért célba, ezzel pedig a címvédési remények kezdenek eltávolodni, habár még három forduló van hátra.

Mindeközben a versenyről versenyre egyre magabiztosabban teljesítő Graham Rahal a negyedik lett, ennek köszönhetően pedig már ott van Montoya mögött a pontversenyben, lemaradása 42 pont. Viszont nem hagyhatjuk szó nélkül azt, hogy a #15-ös autó pilótája kétszer is körhátrányból tört előre, miután először defektet kapott, majd a váltóval gyűlt meg a baja.

És akkor jöjjön Sage Karam és Ed Carpenter szóváltása, a CFH Racing veteránja a pályán mutatott agresszív viselkedése miatt vádolta meg az első dobogóját begyűjtő, ifjonc versenytársát.

Most az IndyCarban is jön egy hosszabb, kéthetes szünet, a mezőny legközelebb augusztus 2-n csap össze, Lexingtonban.

A verseny végeredménye ezen a linken tekinthető meg, a futam összefoglalója pedig itt nézhető vissza:

Fotó: indycar.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr397640242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása