F1 - AZ FIA SEGÍTENI SZERETNE A KISEBB CSAPATOKNAK, MÁR MOSLEY TERVE KERÜLT NAPIRENDRE

xpb_754991_1200px.jpg

Az FIA egyértelműen szeretné jobbá tenni a kis csapatok jövőjét a Forma-1-ben, olyannyira, hogy a szövetségnél már Mosley terve is képbe került.

Az FIA még mindig kitart amellett,hogy költségcsökkentéssel próbálja könnyíteni a kis csapatok helyzetét. Eddig két verzió volt ismert: a Jean Todt-féle, amely az erőforrások költségét szabályozná, a másik pedig a Max Mosley-féle, ami pedig a költségplafont vezetné be.

Az FIA ezidáig a Mosley-féle koncepció ellen ellenkezett, de most fontolóra vette az ötletet. Jelen állás szerint egy költséghatárt húznának körülbelül 120-150 millió eurónál, ezen a határon belül pedig eltörölnék a tesztkorlátozást, a csapatok kötetlenül dolgozhatnának a szélcsatornában és a szimulátorban.

A nagy csapatok viszont sokkal rosszabbul járhatnak, ami ellen már most ellenkeznek. Várhatóan ők csak 8 napot tesztelhetnének egy évben, a szélcsatornát heti 25 órában használhatnák csak és összesen 25 teraflopot fordíthatnának a szimulációkra.

Azonban ezeken kívül Jean Todtnak még van egy-két ötlete, többek között a meghatározott számú szárnyak használata is.

Fotó: XPB Images
Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr437629060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása