MOTOGP - MARQUEZ A POLE-BAN SACHSENRINGEN

Marc Marquez uralja ezt a hétvégét. Megnyerte mind a 4 szabadedzést és az időmérőn sem talált legyőzőre. A Repsol Honda sikerét csapattársa, Dani Pedrosa tette teljessé, kettejük idejét senki nem tudta megközelíteni ma.

Néha történnek érdekes dolgok és változások szabadedzésről szabadedzésre, ám ezúttal úgy tűnik Marc Marquez visszatért a tavalyi formájára és demoralizálóan akar nyerni. Persze nem biztos, hogy könnyű dolga lesz, ráadásul a sok bukása miatt a világbajnoki cím reális esélye már meg is szűnt, de azért a tavalyi váz sokkal jobban fekszik neki, és ezt ő nem sajnálja bebizonyítani.

Ahogy uralta a pénteki napot, olyan simán nyerte a 3. szabadedzést is Marquez. Ez az edzés olyan szempontból volt jelentős, hogy az első 10 automatikusan továbbjutott a Q2-be. Ez nem sikerült Reddingnek, aki a tegnapi remeklése után visszacsúszott a 11. helyig, ami már nem volt elég. Utána pedig a Q1 sem... De más extra meglepetés nem volt, Hernandez és Vinales jutottak tovább a Q2-be.

A 4. szabadedzés a tét nélküli edzés, de talán annak van a legtöbb köze a versenybeállításokhoz (persze össze kell adni az időmérővel, hogy reális képet kapjunk), és itt a két Repsol Honda volt már az élen.

A rövid pálya és a hűvös időjárás miatt a mezőny többségének a Q2-ben 2 kör kellett, mire teljesen fölmelegítették a gumijaikat, de Marquez nagyon hamar fölállított egy erős kört és megdöntötte a tavalyi pályarekordot is. Iannone és Lorenzo volt még közel hozzá, Rossi lassan javítgatott a köridejein, Pedrosa pedig majdnem összeakadt Crutchlow-val, miután az angol nem igazán figyelt arra, hogy márkatársa gyors kört teljesítene még - végül Pedrosa 1 körrel rövidebb etapot futott. Smith próbált meg egy más taktikát, ugyanis megvárta, míg a mezőny nagy része megcsinálja a körét és utána ment ki, ám rögtön az 1. körén hibázott és kicsúszott a sóderágyba, de szerencsésen vissza tudott jönni.

A 2. etapban tovább javították a köridőket. Lorenzo még Marquez idejét sem javította meg, de először ért el Yamaha 1:21 alatti köridőt - de ez is csak a 3. helyre volt elég neki. Pedrosa ment egy komoly kört, de Marquez egy annál is jobbat, 1:20.336-os köridővel fölállította az új pályacsúcsot, 2 tizedet adva Pedrosának és több, mint 5-öt a mezőny többi tagjának.

Reméljük érdekes verseny vár ránk holnap, de Marqueznek úgy tűnik jó esélye van ez ellen. Pedrosa régen volt első sorban, Lorenzo és Rossi pedig általában ennél előrébb nem szoktak végezni időmérőn, de holnap minden kiderül.

A teljes rajtsorrend:

1.

Marc MARQUEZ

SPA

Repsol Honda Team

Honda

2.

Dani PEDROSA

SPA

Repsol Honda Team

Honda

3.

Jorge LORENZO

SPA

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

4.

Andrea IANNONE

ITA

Ducati Team

Ducati

5.

Yonny HERNANDEZ

COL

Octo Pramac Racing

Ducati

6.

Valentino ROSSI

ITA

Movistar Yamaha MotoGP

Yamaha

7.

Aleix ESPARGARO

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

8.

Pol ESPARGARO

SPA

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

9.

Bradley SMITH

GBR

Monster Yamaha Tech 3

Yamaha

10.

Cal CRUTCHLOW

GBR

CWM LCR Honda

Honda

11.

Andrea DOVIZIOSO

ITA

Ducati Team

Ducati

12.

Maverick VIÑALES

SPA

Team SUZUKI ECSTAR

Suzuki

13.

Hector BARBERA

SPA

Avintia Racing

Ducati

14.

Scott REDDING

GBR

EG 0,0 Marc VDS

Honda

15.

Danilo PETRUCCI

ITA

Octo Pramac Racing

Ducati

16.

Alvaro BAUTISTA

SPA

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

17.

Alex DE ANGELIS

RSM

E-Motion IodaRacing Team

ART

18.

Jack MILLER

AUS

CWM LCR Honda

Honda

19.

Nicky HAYDEN

USA

Aspar MotoGP Team

Honda

20.

Loris BAZ

FRA

Athinà Forward Racing

Yamaha Forward

21.

Mike DI MEGLIO

FRA

Avintia Racing

Ducati

22.

Hiroshi AOYAMA

JPN

AB Motoracing

Honda

23.

Eugene LAVERTY

IRL

Aspar MotoGP Team

Honda

24.

Michael LAVERTY

GBR

Aprilia Racing Team Gresini

Aprilia

25.

Claudio CORTI

ITA

Athinà Forward Racing

Yamaha Forward

 

Fotó: p1race.hu

Horváth Ádám (ClassF1)

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr147618748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása