DTM - FARFUS ŰRIDŐVEL NYERTE A MÁSODIK SZABADEDZÉST

cjoe2fqusaazwb7.jpg

Augusto Farfus zárta az élen a második zandvoorti szabadedzést Hollandiában. A BMW (főként a könnyebb autóiknak köszönhetően) minden nehézség nélkül kisajátította az első három helyezést.

Az első időmérő előtt a BMW brazilja 1:31.518-as idővel győzött, ami fél másodperccel gyorsabb, mint Rockenfeller tegnapi nyertes köre. Figyelembe véve azt, hogy ma milyen meleg van eddig Zandvoort-ban, ez egy fantasztikusan sikerült kör volt. Mögötte márkatársai, az újonc Tom Blomqvist, valamint a Red Bull által támogatott Antonio Félix Da Costa végeztek. Rajtuk kívül a legjobb tízben mindössze egy BMW zárt, de ettől függetlenül látható, hogy tegnap nem a levegőbe beszéltek, mikor azt mondták, a mostani súlyelosztások miatt végre fordulópontot hozhat eddigi gyengécske szezonjukban a zandvoorti hétvége. 

A legjobb Audi a 4. helyen záró, az összetettet is vezető Jamie Green volt. A négy karikás márka 8 autójából vele együtt négyen zártak a TOP 10-ben. Az ingolstadtiak továbbra is kapnak pluszsúlyokat, de már nem annyit, mint a Norisringen. Ennek ellenére egyelőre most a BMW tűnik a favoritnak. 

A Mercedes volt továbbra is a leggyengébb láncszem a három márka közül, bár hozzá kell tenni, hogy tegnap óta azért sokat javultak. A legjobb tízbe három csillagos autó került be, közülük a leggyorsabb pedig Paul Di Resta volt, az 5. helyen. Azonban a mezőny nagyon szoros volt a 3. helytől lefele, ami mutatja, hogy még a Mercedesnek is lehet keresnivalója az időmérőn (főleg a Norisringen gyengébben teljesítőknek, akik ezáltal nem kaptak akkora pluszsúlyt erre a hétvégére).

A szombati időmérő 14 óra 55 perckor veszi kezdetét, a kvalifikációt a DTM hivatalos YouTube-oldala élőben közvetíti angol és német nyelven. 

Fotó: BMW Motorsport / Twitter

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr107617794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása