DTM - FARFUS TOVÁBB REMEKELT ÉS MEGSZEREZTE A POLE-T A ZANDVOORTI 1. FUTAMRA

cjoup2fvaaan1na.jpg

Augusto Farfus a második szabadedzés megnyerése után most az időmérőn is fantasztikus formában volt, és megszerezte az első rajtkockát az első futamra Zandvoort-ban. Farfus csapatának különösen fontos ez a hétvége, hiszen Hollandiából származnak az alapítók, így ez a hazai versenyhétvégéjük. A mai időmérőt uralta  aBMW, a bajorok az első négy helyet kisajátították maguknak. Mattias Ekström alul szerepelt a várakozásokhoz képest, és csak a 19. lett a bajnoki második svéd.

Farfus pole-t érő ideje 1:31.266 volt, ami csupán 8 ezreddel bizonyult gyorsabbnak, mint a 2. és 3. helyen végző Marco Wittmann, valamint Antonio Félix Da Costa leggyorsabb körei. A német és a portugál ugyanis ezredre azonos időt autóztak, és csak azért lett Wittmanné a 2. pozíció, mert ő hamarabb futotta a kört. Az edzés rendkívül szoros volt, ugyanis még a 4. helyen végző Maxime Martin is 1 tizeden (!) belül volt Farfus-hoz képest. 

A legjobb nem BMW-s versenyző az 5. helyen záró Gary Paffett lett, aki sokáig vezette is az edzést. A rutinos brit, aki már háromszor nyert itt Zandvoort-ban az utolsó pillanatokban tornázta fel magát még az 5. helyre. Szerencséje volt, mert márkatársa, Paul Di Resta megpördült az időmérő végén, amiért bő fél percre be is lengették a sárga zászlókat a középső szektorban, így azok, akik pont akkor voltak a pálya adott szakaszán, már nem tudtak javítani. Paffett azonban később kezdte utolsó mért körét, így mire ő megkezdte a második szektort, már nem volt érvényben a sárga jelzés. 

A legjobb Audis mindössze a 6. helyen végzett, és nem meglepetés, hogy Jamie Green volt az. Az Audi nagy súly"büntetései" miatt mostanában eléggé szenved, de Green azért valahogy mindig csak odakormányozza autóját a mezőny első felébe. Nem úgy Mattias Ekström, aki Green mögött a 2. a tabellán, ám most csak a 19. helyre kvalifikálta magát.

A szombati futam pár perccel 18 óra után rajtol.

Az első időmérő edzés végeredménye:

dtm_kvali.jpg

Fotó: BMW Motorsport, Audi Sport / Twitter

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr557618190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása