GP2 - EGY VANDOORNE-GYŐZELEM NÉLKÜLI HÉTVÉGE SILVERSTONEBAN: SIROTKIN PARÁDÉZOTT A FŐ-, HARYANTO PEDIG A SPRINTFUTAMON

anna_gp2_cikk.jpg

Meglepetésgyőzelmek születtek a Brit Nagydíj versenyein!

Első futam

Silverstoneban az első futam rajtját a pole pozícióból meglepetésre Sergey Sirotkin várhatta. A második helyről  Stoffel Vandoorne vághatott neki a futamnak. A harmadik rajtkockából pedig Richie Stanaway indulhatott.

A rajtot remekül kapta el Stanaway és az első kanyart követően ő fordult el elsőként, hátrébb taszítva Sirotkint és Vandoornet is. Nem sokkal később pedig Nathanel Berthon és Artem Markelov incidense miatt a pályára küldték a Safety Cart. Később a versenybírák az orosz pilótát találták felelősnek az ütközés miatt, ezért 10 másodperces büntetésben részesült. 

A 3. kör után Stanaway állt az élen, mögötte pedig Sirotkin és Matsushita szorosan követte őt.  Azonban Safety Car bejövetele után változott a sorrend, mivel Stanaway nem kapta el jól az újraindítást, ezért Sirotkin és Matsushita is elment mellette.

Mindeközben az 5. helyért gyönyörű csata alakult ki Pierre Gasly és Arthur Pic között. A 9. körben még mindig Sirotkin állt az élen, de a második-harmadik helyen Stanaway és Vandoorne ott volt a nyomában. Vandoorne folyamatosan lopta a másodperceket Stanaway irányába és lassan utolérte, viszont Vandoorne meglepetésére őt pedig elkezdte támadni Alexander Rossi, de a világbajnoki pontverseny éllovasnak sikerült visszavernie a támadást, így újra Stanaway megelőzésére tudott koncentrálni.

5 körrel a vége előtt Sirotkin vezetett, mögötte Rossi és Vandoorne követte az oroszt. A végére sem maradtunk izgalmak nélkül, mert a negyedik helyért hatalmas csata alakult ki King, Gasly, Lynn, Yelloly és Pic között.

Végül a kockás zászló Sirotkint intette le az első helyen, második Rossi lett, a harmadik helye révén még a ponttabella élén álló Vandoorne pezsgőzhetett. A negyedik helyre pedig Pierre Gasly hozta be az autóját. A TOP10-et Haryanto zárta.

Második futam

Ezúttal Rio Haryanto indulhatott a pole pozícióból Silverstoneban, aki szépen kapta el a rajtot és meg tudta tartani vezető pozícióját. Ez már viszont Yellolyról nem mondható el, aki a 2. helyről az ötödik helyig esett vissza.

Az első kört követően Haryanto vezetett Marciello és Gasly előtt. Rossi pedig ahogyan azt az előző futamon is tette, körről körre jött egyre feljebb. Eközben a Nato és Canamas között történt egy incidens, melyet vizsgálni kezdték.

5 körrel a vége előtt még mindig Haryanto vezetett Marciello és Gasly előtt. A hátsóbb régióban pedig fantasztikus csatát vívott egymással King és Cecotto, ezzel a brit versenyző feljött a 11. helyre a 22.-ről. Végül az élen már nem történt változás, így Haryanto nyerte meg a futamot Marciello és Gasly előtt.

Folytatás 3 hét múlva a Hungaroringen!

Fotó: gp2series.com

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr57607016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása