RED BULL AIR RACE - HANNES ARCH NYERT BUDAPESTEN, BESENYEI PÉTER IDEI LEGJOBB EREDMÉNYÉVEL A 6. HELYEN VÉGZETT!

img_6730.jpg

Az osztrák Hannes Arch győzelmével ért véget a Red Bull Air Race műrepülő-világbajnoki sorozat idei negyedik fordulója Budapesten, melyen Besenyei Péter az új repülőgépével idei legjobb eredményét érte el a 6. helyével.

A Magyarországra öt év után visszatérő sorozatot idén is nagy érdeklődés övezte, több százezer ember szurkolt Besenyei Péternek a Duna mindkét partjáról már a szombati időmérőn is.

Besenyei az első repülésén hibázott az időmérőn, ezért a második menetben inkább biztonságit repült és nem kockáztatott, így azonban csak a 10. helyet tudta megszerezni. Ennek köszönhetően Abu-Dzabit követően az egyenes kieséses szakasz elején ismét a kétszeres világbajnok amerikai Kirby Chambliss-szel kellett megmérkőznie.

A vasárnapi programot délután három órakor a Besenyei - Chambliss páros nyitotta. Ismét Péter volt a jobb, aki hibátlan repülést mutatott be, bár Kirby Chambliss is gyors volt, és szoros volt a küzdelem, de az egyik kapun szabálytalanul haladt át, ezért 2 másodperces időbüntetést kapott, ezzel Péter már biztosan bekerült a legjobb nyolc közé.

img_6746.jpg

A budapesti hőségben a gépek is megszenvedtek, de a pilóták is elkövettek pár hibát. A legérdekesebb kör a harmadik volt a 14 között, ahol Nigel Lamb és Nicolas Ivanoff párosában mindketten 10 G-s terhelés fölé mentek a nagy visszafordítóban, ezért diszkvalifikációval járó büntetést kaptak. Végül az döntött kettejük között, hogy a francia lépte túl jobban a határt. A hét futamban csak ketten voltak gyorsabbak Besenyeinél: Paul Bonhomme 1:01,028-cal verte a leggyorsabb vesztesként továbbjutó Martin Sonkát, az ausztrál Matt Hall viszont brutális időt ment, hiszen 58,4 másodperc alatt teljesítette a pályát, több mint két másodpercet verve a többiekre.

A legjobb nyolc között Besenyei a kanadai Pete McLeoddal került össze. A legjobb négy közé jutásért még a Nigel Lamb, Hannes Arch, a Paul Bonhomme, Matthias Dolderer, illetve a Martin Sonka, Matt Hall párosok harcoltak. A nyolc között Besenyei javított az előző idején, 1:00,887-es időt repült, de ez is kevés volt a kanadaival szemben, aki be tudott mennyi egy perc alá, 59,460 másodperces idővel jutva a legjobb négy közé.

A többi párosból a visszafordítóban ismét hibázó Nigel Lamb ellen Arch nyert, Dolderer is egy büntetés következtében esett el Bonhomme-mal szemben és meglepetésre bejutott a legjobb négy közé a cseh Martin Sonka, méghozzá a hétvége legnagyobb esélyeseként számon tartott Matt Hall ellen, aki a harmadik legjobb idővel sem tudott bekerülni a legjobbak közé a lebonyolítási rendszer miatt. Számunkra fontos, hogy Péternél Lamb és Dolderer is lassabb volt, így a magyar versenyző idei legjobb eredményével a hatodik helyen zárt.

A döntőben végül a Rovinjban is győztes, 2008-as világbajnok Hannes Arch nyert Paul Bonhomme, Martin Sonka és Pete McLeod előtt.

img_6811.jpg

 A futam előtt az úgynevezett utánpótlásosztály – a 14 profi közé igyekvő pilóta – versenyére került sor, itt a svéd Daniel Ryfa győzött. A közönséget a viadalok előtt és közben is számos kiegészítő program szórakoztatta.

Négy verseny után Paul Bonhomme 34 ponttal vezeti a világbajnokságot, mögötte a győzelmének köszönhetően Hannes Arch és Matt Hall is 29 ponttal áll. Martin Sonka is sokat javított az összetettbeli teljesítményén és 16 pontjával feljött a negyedik helyre. Besenyei 5 ponttal a 10. a mezőnyben. Az idény ötödik futama több mint egy hónap múlva, augusztus 16.-án az angliai Ascotban kerül megrendezésre.

img_6831_logo.jpg

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9212268874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása