F1 - HAMILTON HARMADJÁRA NYERT SILVERSTONE-BAN!

lewis_hamilton_f1_grand_prix_great_britain_u4mruvoq7x7l.jpg

Egy rendkívül fordulatos, izgalmas futamon nyert a Mercedes angol pilótája, Lewis Hamilton, aki harmadik sikerét szerezte meg hazai közönsége előtt! Nico Rosberg a második helyen látta meg a kockás zászlót, akinek a hirtelen megérkező eső miatt úszott el a győzelme. Sebastian Vettel a semmiből lett harmadik a Ferrarival. Fernando Alonso a McLaren-Hondával a 10. helyen célba érve pontot szerzett!

Váratlan módon kezdődött a Brit Nagydíj, ugyanis Felipe Massa a rajtnál átugrotta a két Mercedes-pilótát, és azonnal az élre tört, és simán lehetett volna Williams 1-2, ám Bottas túl szélesen kezdte meg a 4-es kanyart, ennek köszönhetően Hamilton be tudott szúrni mellé. A hátsó traktusban a két Lotus és a két McLaren bontotta le egymást, így az FIA-nek pályára kellett küldenie a Bernd Mylander vezette biztonsági autót, mely három körön át vezette a mezőnyt.

Az újraindítás is roppant eseménydús volt. Lewis Hamilton nagyon elhamarkodottan támadta vissza Felipe Massát, melynek következtében lecsúszott az ideális ívről a sikánban, így még Bottas is el tudott menni mellette, így a két Williams állt az élre, míg Hamilton visszacsúszott a harmadik helyre.

A Williamsnél a kettős vezetésnek egészen addig örülhettek, amíg nem taktikázták el magukat az első kiállásnál, ugyanis a grove-i istálló az élen álló, ám lassabb Felipe Massát hívta be először a bokszba és nem Valtteri Bottast. Ennek betudhatóan a bokszkiállások után a Williamsek a Mercedesek szendvicsébe kerültek.

Azonban nem sokára jöttek az újabb izgalmak, ugyanis az időjósok már elkezdték meglegyezni az eső közeledtét. Ekkor már csak 14 pilóta maradt versenyben, miután Nasr rajthoz sem tudott állni, a Button - Grosjean - Maldonado elvérzett a rajt utáni csetepatéban, Verstappen a Safety Car-fázis után csúszott ki a pályáról, Ricciardo pedig műszaki hiba miatt adta fel a versenyt. Hetedik kiesőként még csatlakozott hozzájuk Carlos Sainz Jr., aki az utolsó kanyarban parkolt le a Toro Rossóval, emiatt egy pár kör erejéig még a Virtuális Safety Car is érvénybe lépett.

Többen nagyon korán, sőt túl korán jöttek ki a depóba az átmeneti esős abroncsokért, az élboly maradt a slickeken egy ideig a változékony körülmények között. Ehhez a különös, változékony időjáráshoz Nico Rosberg alkalmazkodott a legjobban, és miután nagyon könnyedén bedarálta a Massa - Bottas párost, Lewis Hamilton nyomába eredt, ráadásul nem kis tempóban. A német körönként 1,5-2 másodpercet adott Hamiltonnak, aki ekkor abszolút esélytelennek tűnt a győzelemre. Azonban a brit címvédőt megmentették az égiék, mivel pont akkor kezdett el szakadni az eső, amikor kijött a zöld oldalfalú intermediate gumikért. Emiatt Rosbergnek a csuromvizes pályán kellett mennie egy teljes kört a száraz aszfaltra alkalmas Pirelliken, így a bokszkiállása után Hamilton mögé tudott csak visszajönni, hátránya pedig 8 másodpercre hízott. Vettel pedig szintén nagyon jókor jött ki Hamiltonhoz hasonlóan, így a német a semmiből keveredett az esőben gyengén teljesítő Williamsek elé.

A futamot 11 másodperces előnnyel húzta be Lewis Hamilton, Nico Rosberg pedig bebiztosította a Mercedes kettős sikerét, így azonban a két rivális között 17 pontra nőtt a differencia a pontversenyben. Vettel óriásit mentett és behozta a harmadik helyre a Ferrarit. A Williamsek pedig csak a 4-5. helyen zártak, Massa - Bottas sorrendben.

A mai nap remek teljesítményt nyújtó Daniil Kvyat a Red Bull autójával a hatodik pozícióban végzett. A Le Mans-i győzelme óta megtáltosodó Nico Hülkenberg a Force India B-autójával hetedikként kapta meg a kockás zászlót. Kimi Raikkonen a futam nagy részében Vettel előtt volt, ám túl korán tartott igény az intermediate gumikra, így azok a futam leintése előtt totálisan elkoptak, így a finnek kellett egy plusz kiállás, ez a kisebb elszámítás pedig egy nyolcadik helyet eredményezett. A kilencedik a másik Force Indiával Sergio Perez lett. A pontszerzők névsorát a McLaren-Hondával versenyző Fernando Alonso zárta, aki idén először gyűjtött világbajnoki egységet.

A pontszerző zónán kívül Marcus Ericsson és a két manoros zárt. A sereghajtó csapat házi csatája is igen érdekes volt, mivel javarészt Stevens volt előrébb, ám az esőben nekicsúszott a szalagkorlátnak, melynek következtében letört az első vezetőszárnya a britnek, ami miatt még egyszer ki kellett jönnie a bokszba, ennek köszönhetően Merhi végzett előrébb.

Az 52 körös futam végeredménye:

cjj6_klumaaqv_5.jpg

Fotó: Zimbio.com, Twitter / Formula 1

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr457597018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása