F1 - A RED BULL-LAL TÁRGYAL AZ ASTON MARTIN?

daniel_ricciardo_f1_grand_prix_great_britain_nykietmsv6wl.jpg

Sajtóértesülések szerint a brit Aston Martin a Red Bull-lal szövetkezve térne vissza a Forma-1-be, ráadásul Mercedes-erőforrásokkal.

A 2010-es, 2011-es, 2012-es és 2013-as konstruktőri világbajnok Red Bull és motorszállítója, a Renault kapcsolata az elmúlt másfél évben nagyon megromlott, mivel a franciák erőforrása az új érában roppant gyenge és megbízhatatlan. Ennek következtében már szóba került az is, hogy az Audi gyári csapata lesz az energiaitalos istálló, illetve az, hogy a Ferrari erőforrásaira vált. Az Autosport nemrégiben azt lebegtette meg, hogy az Aston Martin csatlakozna a Red Bullhoz, mint márkapartner. A csapatnál jelenleg az Infiniti tölti be ezt a szerepet.

A Mercedes 5 %-os résztulajdonosa az Aston Martinnak, míg az Infiniti a Nissan kötelékében, amely a Renaultval van egy csoportban. Így valósulhat meg az, hogy a Red Bull a Mercedes erőforrásaira válthat, a korábbi tagadás ellenére.

A sajtóhírek szerint a tárgyalást az Aston Martin vezetője, valamint a marketing- és a kommunikációs igazgatója, Andy Palmer és Simon Sproule kezdeményezte. A két szakember korábban dolgozott a Nissannál is, de az Infiniti - Red Bull "házasság" is hozzájuk kapcsolódik.

Ugyan a Red Bull és Renault kontraktusa 2016 végéig érvényes, azonban egyre valószínűbb, hogy ezt az együttműködést közös megegyezés alapján fel fogják bontani. Az idő előtti szétválást leginkább a Red Bull segítheti elő, amely napról napra elégedetlenebb motorpartnerével, igaz, a francia gyártó részéről is érkeznek panaszok. A Renaultnál továbbra is fönnáll az a lehetőség, hogy vagy jövőre indítanak gyári csapatot, vagy elhagyják a Száguldó Cirkuszt.

Az Autosport testvéroldala, az Autocar felkereste az üggyel kapcsolatban az Aston Martint, ám a brit cégnél süket fülekre találtak az újságírók.

Fotó: Zimbio.com

Kováts Olivér 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr827596462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása