F1 - MÁR IDÉN IS LESZNEK SZABÁLYVÁLTOZÁSOK!

start-l.jpg

Szerdai ülését követően a Stratégia Csoport közleményben tudatta az idei, a 2016-os és a 2017-es szabályváltozásokat. Már idén kap egy plusz motort a McLaren-Honda, és ha minden a koncepció szerint meg, akkor a pilóták is jobban benne lehetnek a rivaldafényben.

Szerdán újra összeült a Stratégiai Munkacsoport, ahol a fő téma a 2017-es szabálymódosítások voltak, de még az idei szezonra vonatkozóan is született néhány döntés.

Az idei évre vonatkozó legfontosabb döntés az a versenyzőket érinti. A tavalyi évben bevezetett rádiókorlátozást tovább szigorítják, valamint a pilótáktól elvesznek rajtsegítő eszközöket és az eddigi két kuplung helyett mindössze egyet lehet alkalmazni. Ezek a szabályváltozások a Belga Nagydíjtól fognak életbe lépni, de nem ezek az egyetlen szabályok amelyek az idei évre vonatkoznak.

Habár ez a módosítás csak a Hondát érinti, hiszen a résztvevők megszavazták, hogy az új motorgyártók öt erőforrást használhassanak fel büntetlenül. Azonban a résztvevők céljai között szerepel az is, hogy a Hondát és a Renaultot is versenyképesebbé tegyék az izgalmasabb versenyek miatt, ezt a módosító pontok rendszerével kívánják elősegíteni.

Emellett szóba került a versenyhétvégék menetrendjének átalakítása, ami magában foglalna egy szombati sprintfutamot, így akár  a csapatok junior programjában szereplő fiatal tehetségek is lehetőséghez jutnának. Ami pedig a 2017-es szabályokat illeti, a tervek között szerepel az, hogy az erőforrások árát jelentősen csökkentik, továbbá az, hogy mégsem vezetik vissza a futam közbeni tankolást.

Fotó: F1 Fanatic

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr627594002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása