WTCC - MICHELISZ MAJDNEM NYERT A MÁSODIK FUTAMON, DE LOPEZ A VÉGHAJRÁBAN ÁTUGORTA!

lopez.jpg

Három körrel a második francia futam leintése előtt a Zengő Motorsport magyar versenyzője, Michelisz Norbert még az élen állt, ám José Mária Lopez és a Citroen bődületes fölényére nem volt ellenszer...

Szerény célokkal vágott neki a franciaországi fordulónak a Zengő Motorsport a Honda szlovákiai pofára esése után. Ahhoz képest Michelisz Norbert - igaz, több tényezőnek köszönhetően, de - 13 körön keresztül zavartalanul haladt az élen a Paul Ricardon. A magyar pilóta végül másodikként látta meg a kockás zászlót, melynek köszönhetően idén harmadjára állt fel a pódiumra, így ott van a pontversenyben a 4-5. helyezett Monteiro - Ma duó nyakán.

Az első rajtkockából induló Mehdi Bennani kiugrott a startnál, a marokkói újabb meggondolatlan megmozdulását a versenybírák egy bokszutca-áthajtásos büntetéssel szankcionálták. Michelisz a harmadik rajtkockából indulva ismételten pazar rajtot fogott, azonnal átlépte Monteirót, így a magyarnak már csak arra kellett várnia, hogy Bennani kigördüljön előle a bokszba büntetésének letöltése okán. Ezután Michelisz első helyének örültünk a 13. körig, ám Lopez a Citroen űrtempójának köszönhetően könnyedén vadászta le a zengős versenyzőt. Viszont az argentin sem produkált sallangmentes versenyt: a nagy felzárkózás közben megtorpant Monteiro mögött, és kettőjük csatája egy koccanással végződött, melynek következtében a portugál kipördült a pályáról. 

A második viadal sem volt eseménytelen. Az első futam győztese, Sebastien Loeb - akárcsak tavaly - eltrafált egy gumibálát, ami miatt a Citroen C-Elyseé bal eleje eléggé megsérült, így a francia versenyzőnek fel kellett adnia a második versenyt. 

Megvan a dobogó a Paul Ricardon :-)

Posted by Michelisz Norbert on 2015. június 28.

 

Ami a végeredményt illeti, José Mária Lopezt intette le az első helyen a kockás zászló, mögötte a remek formában lévő Michelisz Norbi és az argentin kínai csapattársa, Ma Qing Hua zárt. Az elmúlt versenyeken megtáltosodó Yvan Muller ezúttal csak a negyedik helyen tudta behozni a harmadik talpon maradt C-Elyseét. Hugo Valente lett a legjobb Chevrolet-pilóta, a francia az ötödik pozícióban végzett, megelőzve Gabriele Tarquinit, Tom Coronelt, Tom Chiltont, Mehdi Bennanit és az ismét visszatérő Rickard Rydellt.

Azt még érdemes megjegyezni, hogy Lopez győzelme veszélyben volt egy ideig, miután a stewardok elkezdték vizsgálni a Monteiróval való incidensét, ám végül egyik versenyzőt sem szankcionálták, miután az FIA megállapította, hogy semelyikőjük sem akart szándékosan ütközni.

A Túraautó Világbajnokság idei szezonja két hét múlva Portugáliában, a Vila Real pályán folytatódik.

A második futam végeredménye:

2_wtcc_futam_francia.png

 Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr607580908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása