FORMULA E - BUEMI NYERT, A BAJNOKI CSATA NAGYON SZOROSSÁ VÁLT

062715_motor_buemi_vadapt_620_high_0.jpg

Sebastien Buemi nagy lépést tett a bajnoki cím felé, mikor ma átszelte a célvonalat a London ePrix első futamán. A bajnoki éllovas Piquet csak az 5. helyen ért célba, Diu Grassi pedig a 4. lett, ami azt jelenti, hogy hármójuk közt a holnapi "döntő" előtt mindössze 13 pont a különbség. D'Ambrosio lett a 2., Vergne pedig a 3. Közben az e.Dams-Renault behúzta a csapatok bajnoki címét.

Bravúros győzelemmel emelte esélyeit az egyéni bajnoki cím megszerzésében Buemi, aki a rajttól a kockás zászlóig vezetett, habár Jerome D'Ambrosio végig közel volt hozzá a 2. helyen. Buemi győzelmének, valamint Nico Prost 7. helyének köszönhetően az e.Dams csapat megnyerte a gyártók bajnokságát. Alain Prost, az istálló egyik fő alkotója úgy nyilatkozott, "Nem volt ez egy könnyű szezon, de csapatként kicsit domináltunk." Ez valóban így van, mert a mai futam után előnyük az Abt csapat előtt több, mint 40 pontra hízott. 

Jean-Eric Vergne, Lucas Di Grassi és Nelson Piquet Jr. élvezeteset csatáztak az egész futam során, ráadásul a semleges nézőknek örömére pont a bajnokságot vezető Piquet végzett leghátrébb, az 5. helyen. Ő jött ki legszerencsétlenebbül a csatából, Vergne pedig a legjobban, aki először Piquet-t, majd Di Grassit előzte meg. Előrejövetele nem volt kockázat nélküli, de a volt F1-es versenyző nagyon magabiztos manőverekkel lépett fel a dobogó legalsó fokát érő 3. helyre. A futam második felében Di Grassi nagy nyomás alatt volt Piquet támadásai miatt, és ugyan többször is kerék a keréken harcoltak egymással, előbbi végül megtartotta 4. helyét, sőt, az utolsó körökben még elindult Vergne után is, előznie azonban nem sikerült. 

Remek versenyt futott Sam Bird és Oliver Turvey is, mindketten hazai közönség előtt. Mindkettejük kiállása lassabb volt a megszokottnál, ezért hátrébb estek, de ennek ellenére megvolt a tempójuk, és szép előzéseket mutattak be (főleg Bird, aki az utolsó körökben egészen Piquet mögé, a 6. helyig ért fel).

quali-lotto-caro.jpg

A futam 18. körében be kellett küldeni a safety cart Daniel Abt miatt, aki feltételezhetően valamiféle felfüggesztéshiba miatt az autója olyan alulkormányzottá vált, hogy nem tudott befordulni a kanyarokba. A német majdnem egy teljes körig küzdött a problémával, de aztán a Chelsea Gate-nél beleszállt a gumifalba. 

A szezon még nem ért véget, hiszen bár ez az utolsó helyszíne a bajnokságnak, az év zárásaként dupla fordulót rendeznek Londonban, így az egyéni bajnokság csak holnap fog eldőlni. A három fő esélyes Nelson Piquet Jr. Sebastien Buemi és Lucas Di Grassi, a különbség pedig csupán 13 pont közöttük. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr697578620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása