WTCC - MULLER NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT MOSZKVÁBAN, MICHELISZ HETEDIK LETT

11402670_10153013018517057_3241825581727087703_n.jpg

Magabiztos győzelmet aratott a Citroen tapasztalt francia pilótája a moszkvai első futamon - Yvan Mullert intette le elsőnek a kockás zászló! A második helyen zárt a címvédő Lopez, a dobogó legalsó fokát Gabriele Tarquini kaparintotta meg a Hondával. Michelisz Norbert a Zengő Motorsport Honda Civicjével a hetedik lett.

Az első futam rajtjánál az első két rajtsor sorrendje megmaradt, azaz Muller megőrizte a vezetést Lopez, Tarquini és Huff előtt. Michelisz pedig a nyolcadik helyről egy helyet javított, köszönhetően a rajtot elbaltázó, és utána többször vétő Hugo Valentének.

Az első körben kialakult tülekedés jócskán okozott némi káoszt. Összeakadt két holland pilóta: Jaap van Lagen és Tom Coronel között volt egy koccanás, melynek következtében előbbi kiforgott. Továbbá Stefano D'Aste hátulról nekirongyolt Mehdi Bennani autójának. Szerencsére mind a négyen tudták folytatni a 16 körös versenyt.

Folytatódott a pazar hétvége a Lada számára, Huff stabilan tartotta a negyedik helyet, és az hagyján, hogy leszakította magáról Ma Qing Huát, de az utolsó körökben még Gabriele Tarquinivel is volt néhány pengeváltása a harmadik helyért. A rajt utáni lökdösődésbe keveredő Jaap van Lagen pedig nagyon szépen felkapaszkodott a 10. helyig, letaszítva csapat- és honfitársát, Nicky Catsburgot a pontszerző helyekről.

Muller nagyon szépen állva hagyta Lopezt, volt olyan, hogy a négyszeres világbajnok 3,5 másodperces előnnyel vezetett, míg az argentinnek néha-néha rá kellett néznie a visszapillantójára, még az volt a szerencséje, hogy Tarquini és Huff nagyon jól elvoltak egymással a harmadik helyért vívott csatában.

Muller simán nyerte az első futamot Moszkvában, ami azt jelentette, hogy idén először nem Lopez nyerte az első futamot, habár az argentin a második lett, így a francia nem tudott számottevően faragni a hátrányán az összetettben. A dobogó legalsó fokára Gabriele Tarquini ért oda a gyári Hondával. Michelisz Norbert a hetedik helyen ért célba.

Az első futam végeredménye:

cg43rvsxiaapqqw.png

Fotó: Citroen Racing

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr257523858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása