WTCC - MEGVAN A GYÁRI HONDA IDEI ELSŐ GYŐZELME: MONTEIRO NYERTE A MÁSODIK FUTAMOT! MICHELISZ A DOBOGÓN!

11428047_648984168535113_4455409090915570353_n.jpg

Tiago Monteiro a moszkvai második futamon megszerezte a gyári Honda idei első győzelmét. A portugál mögött a ladás Rob Huff lett a második az orosz drukkerek óriási örömére. Michelisz Norbert pedig egy harmadik helyet szerzett a zengős Hondával.

A második futamon a lámpák elalvását követően remekül jött el Monteiro a gyári Hondával, könnyedén meg tudta őrizni a vezetést. Azonban a második helyről Nicky Catsburg már nem tudott ennyire jól rajtolni, ennek betudhatóan pedig Michelisz lerajtolta őt.

A Citroenek valósággal szenvedtek a második futamon, csúnyán beragadtak a középmezőnybe. Sebastien Loeb hétvégéjét már a francia időmérős szereplése megpecsételte, miután csak a 11. rajtkockát tudta megszerezni, így a fordított rajtrács sem vonatkozott rá. José Mária Lopez pedig rengeteg hibát vétett, sőt a rajtnál is kiugrott, amely miatt a versenybírók kiintették az argentint egy bokszutca-áthajtásos büntetésre. Lopez a büntetés előtt egy igen kemény csatába keveredett Mullerrel és Chiltonnal, a harcból meglepő módon a chevroletes Chilton jött ki győztesen.

Rob Huff elképesztően jól ment a második futamon is. A brit a hetedik rajtkockából indult, az első körökben előre tört a negyedik helyre, majd maga mögé utasította újdonsült csapattársát, Nicky Catsburgöt a harmadik helyért. A 2012-es világbajnok menetelése még itt sem állt, féltávnál ráesett Monteiro és Michelisz nyakára.

Mindeközben Gabriele Tarquini utolérte a negyedik helyen haladó Catsburgöt, ám a csatának hamar baleset lett a vége. Az egyik kanyarban az olasz elhamarkodta az előzést és a belső íven haladva nekisodródott Catsburg Vestájának, összeértek, Tarquini pedig egyenesen a szalagkorlátba csapódott.

Az utolsó körökben Huff agresszíven, de közben nagyon sportszerűen próbált Norbi elé ugrani. A Lada britje egy apró kontakt után meg is előzte a Zengő Motorsport magyar pilótáját, és a Lada hazai pályáján feljött a második helyre!

Meglett a Honda idei második győzelme, az első a gyári csapat részéről, mikor Tiago Monteiro az első helyen szelte át a Moscow Raceway célvonalát. A Ladánál is kitört a totális extázis, amikor Rob Huff megérkezett a második helyen. Hungaroringi sikere után pedig ismét dobogóra állhatott Michelisz Norbi. A Citroenek egy kemény, szenvedéssel teli verseny után az 5-7. helyen végeztek Ma-val, Mullerrel és Loebbel, a 12. pozícióban Lopezzel, míg a privát C-Elyseé Bennanival elvérzett.

A második futam végeredménye:

cg5hzjcwqaa2mqf.png

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1007523976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása