FORMULA E - VERGNE A POLE-BAN MOSZKVÁBAN!

cgz0uwjw0aejx5n.jpgAzok után, hogy a szabadedzéseket uralta a bajnoki második helyezett Sebastuen Buemi, végül Jean-Eric Vergne szerezte meg az első rajtkockát a moszkvai ePrix-re, ezzel újra jó formába hozva az utóbbi időben gyengélkedő Andretti csapatot. A bajnoki éllovas Nelson Piquet Jr. csak két századdal maradt le a pole-ról. 

Nelson Piquet még az első kvalifikációs csoportban futotta gyorskörét, mellyel aztán egész sokáig az élen tudott maradni, de a harmadik szakaszban jött Jean-Eric Vergne, és elvette brazil versenyzőtársától az örömöt. Piquet mindössze 20 ezreddel kapott ki Vergne-től, és elmondása szerint csapatával mindenképp jó stratégiát kell majd kitalálniuk, ha nyerni akarnak, mert ezen a pályán nagyon nehéz előzni. A 3. helyről rajtoló Di Grassi is elmondta, nehéz lesz előzni, de ő bizakodó, mert a pálya tisztább oldaláról indulhat. Sebastien Buemi viszont okkal lehet csalódott, mert miután uralta mindkét szabadedzést, csúnyán kikapott az időmérőn, és csak a 4. helyről jöhet majd el a rajtnál. 

Ezúttal nem kellett megszakítani az edzést piros zászlóval, de azért voltak megpörgések, koccanások a fallal. Emlékezetes marad az időmérő edzésről ilyen szempontból Karin Chandhok 360 fokos piruettje, vagy Nico Prost driftelése, de a pole-t megszerző Jean-Eric Vergne is lekoccolta a falat az utolsó kanyar kijáratánál, ráadásul mindezt a leggyorsabb körén.

Az időmérő edzés végeredménye:
formula_e_2015_moscow_eprix_kvali_vegeredmeny.jpg

Ahogy azt Piquet is említette, nem lesz könnyű előzni, így valószínűleg a ma délutáni futamon inkább a stratégia lehet a döntő tényező a pilóták között. Kérdés, ki meddig tud majd kint maradni az első autójával, mennyi energiát tud megspórolni, de az egész taktikát felboríthatja egy esetleges Safety Car fázis.

Fotó: Autosport.com

Fábián Patrik 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr787522192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása