FORMULA E - BUEMI VOLT A LEGGYORSABB A SZABADEDZÉSEKEN

cgzhf5mw0aeax0p.jpg

Megkezdődött a Formula E moszkvai fordulója, ahol a pilóták és csapatok már túl vannak a szabadedzéseken. Mindkét edzésen előkerült a piros zászló, és ahogyan az az utcai pályákon szokás, többen is megpuszilták a falakat. 

Az 1. szabadedzést a bajnokság 2. helyezettje, Sebastien Buemi nyerte egy 1:10.402-es idővel. Ezzel a svájci fél másodpercet vert a 2. helyen végző csapattársára, Nico Prost-ra, és több, mint 6 tizedet adott a 3. helyezett Sennának. Az edzés elején Sam Bird autójáról legurult a rosszul rögzített kerék, ezért belengették a piros zászlót. 20 perccel a vége előtt folytatódhatott a körözés a Moscow ePrix-n, és ez az utolsó 20 perc sem telt el eseménytelenül. Jarno Trulli és a Mahindra autók a visszafordító kanyarnál hibáztak, míg a 2013-as Le Mans győztes Loic Duval a sikánban használt túl sok kerékvetőt, és találta a falban magát. 

A 2. szabadedzésen is Buemi volt a leggyorsabb, az ex F1-es versenyző először nyalt be 1:10 alá 1:09.985-ös idejével. Őt két tizedes hátránnyal kisebb meglepetésre Jean-Eric Vergne követte, aki ezzel kicsit beleköpött a bajnoki címért harcoló di Grassi és Nelson Piquet Jr. levesébe. Úgy tűnik tehát, hogy az Andretti csapat két rosszul sikerült hétvége után ismét ott lehetnek az elején. Az FP2-t késéssel kezdhette csak meg Antonio Felix da Costa, az Amlin Aguri versenyzője, akinek töltőt kellett cserélni az autójában. Akárcsak reggel, most is meg kellett szakítani az edzést, ezúttal a nap folyamáén már másodszor hibázó Duval miatt, a francia ezúttal a 2-es kanyarban állította autóját a falba. 

Egyértelműen kijelenthető, hogy a szabadedzések után Sebastien Buemi a favorit a pole-ra, de a Formula E mezőnye nagyon szorosnak tűnik, így nem kizárt, hogy meglepetés eredmény fog születni a kvalifikáción.

Fotó: FIA

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr707521838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása