F1 - VETTEL MEGVERTE A MERCEDESEKET A HARMADIK EDZÉSEN!

sebastian_vettel_f1_grand_prix_monaco_practice_mkpiebf1wqol.jpg

Nagyot robbantott Sebastian Vettel és a Ferrari a harmadik szabadedzés utolsó szakaszában Monte Carlóban - a német egy remek körrel 0,2 másodpercet vert Nico Rosbergre, és közel hat tizedmásodpercet Lewis Hamiltonra. Mindeközben Kimi Raikkonen és Max Verstappen összetörte az autóját...

Egy nap szünet után folytatódott az idei hatodik nagydíjhétvége Monte Carlo utcáin. 11:00-kor egy korántsem általános harmadik szabadedzés vette kezdetét. Miután a második edzést csütörtökön elmosta az eső, a csapatoknak most volt lehetőségük kipróbálni a szuperlágy gumikat, továbbá a hosszú etapok is javarészt mostanra maradtak.

Az elején a lágy gumikon a Mercedesek domináltak, ám az utolsó etapban Sebastian Vettel a szuperlágyakon a Ferrarival az élre tört, majd a Mercedesekre is felkerültek a piros oldalfalú Pirellik: Nico Rosberg tudott javítani, így előrelépett a második helyre, míg Lewis Hamiltonon a pályán való tülekedés fogott ki, így ő lett a harmadik.

Biztatóan szerepelt a Red Bull és a Toro Rosso is. A nagy bikák, Ricciardo és Kvyat a 4., illetve a 7. helyen zártak, míg a fiatal újoncok, Sainz Jr. és Verstappen az ötödik és a kilencedik leggyorsabb időt tudták produkálni. Jenson Button behozta a nyolcadik helyre a McLaren-Hondát, a TOP10-et pedig Romain Grosjean zárta a Lotusszal. 

A harmadik tréning egyetlen piros zászlóját Kimi Raikkonen idézte elő, miután odaverte Ferrariját a falnak az 1-es kanyarban. A finnek így idejekorán ért véget a 60 perces gyakorlás, de ennek ellenére is hatodik tudott lenni.

Az edzés közben meglátogatta az 1-es kanyar bukóterét Marcus Ericsson és Pastor Maldonado egy-egy komolyabb elfékezés következményeként. Max Verstappen pedig az utolsó kanyarkombinációban csókolta meg az autója hátuljával a falat. Szerencsére, mindenki ki tudta kerülni a hollandot, aki még szépen vissza tudott evickélni a garázsba a hiányos hátsó szárnnyal.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cfrskqkxiaaev28.jpg

 

Fotó: Zimbio.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr447484932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása