WTCC - LOPEZ AZ ELSŐ NORDSCHLEIFE-GYŐZTES A WTCC-BEN! MICHELISZ NEGYEDIK LETT!

11112870_640342319399298_6549409917150699991_n.jpg

A Citroen argentin kiválósága, José Mária Lopez a történelmi futamon is nyerni tudott - övé lett az első WTCC-s Nordschleife-siker! A dobogó második és harmadik fokán az argentin francia csapattársai, Sebastien Loeb és Yvan Muller zártak. Michelisz Norbert az első futamot is legjobb hondásként zárta, miután a negyedik helyen intette le a kockás zászlót.

A rajtnál simán eljött Lopez a Citroennel, miközben Michelisz Norbinak forró pillanatai voltak, amikor volt egy kontaktja Hugo Valentével, a koccanás következtében vélhetően elállítódott a Honda futóműve, de Michelisz Norbit ezt sem hátráltatta abban, hogy megtartsa a negyedik helyet, ahonnan rajtolt. A rajt után az első négy helyre besorolt Lopez, Loeb és Muller Citroenje, illetve Michelisz Hondája, és ez a sorrend már nem is változott a leintésig.

Igaz a magyar pilótát a hajrában az utolsó körben a hátsó egyenesben Tarquini még megtámadta, ám ennek az lett a vége, hogy végül Ma a Citroennel a veterán olasz elé keveredett. Mögöttük Mehdi Bennani és Stefano D'Aste ért célba a 7-8. helyen. A pontszerzők névsorát két Chevrolet zárta: a 9. lett Tom Chilton, az utolsó pontocskát pedig a Nordschleife királynője, Sabine Schmitz csippentette el. El kell ismerni, a 46 éves hölgy precízen védte ki a ladás Jaap van Lagen támadásait, aki végül a 11. helyen kísérte be őt.

A futam legnagyobb vesztese Hugo Valente lett, aki konkrétan a rajtnál való botladozása miatt vált azzá, és a folytatás sem sikerült jobban, mivel a második körben önhibájából csúszott ki és verte falnak a Campos autóját, ezzel pedig a második futamát is lenullázta. Rob Huff és Tom Coronel még az első körben kijött a pitbe műszaki hiba miatt, míg Monteirónak egy defekt miatt kellett kiállnia az utolsó körben.

Az első futam végeredménye:

wtcc_2015_nordschleife_elso_futam.jpg

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr307464360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2015.05.18. 08:51:45

Norbinak hatalmas Gratula!
(meg a támogatóinak is köszönet)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása