MOTOGP - LORENZO ÉS BAZ VOLTAK A LEGGYORSABBAK AZ IDŐMÉRŐ ELŐTT!

Az utolsó tétre menő szabadedzésen Jorge Lorenzo, a Yamaha pilótája bizonyult a leggyorsabbnak, miután az utolsó pillanatban futott egy nagyon gyors szinte időmérőkört. A 3. szabadedzésen eldőlt, kik jutnak tovább automatikusan a Q2-be, a 4., az egyetlen igazán tét nélküli edzés pedig a változékony időjárás miatt teljesen komolytalanná vált.

Kifejezetten hűvös időjárás fogadta a mezőnyt, ami mondjuk Le Mans-ban abszolút nem meglepő, így viszont elég nehéznek bizonyult megjavítani a tegnapi délutáni időket. Ennek ellenére egész hamar jöttek a komoly köridők, de ahogy az lenni szokott, csak az utolsó percekben bizonyult igazán élessé a küzdelem a továbbjutó helyekért.

Összességében Jorge Lorenzo volt az egyetlen, aki 1:33 alá tudott bemenni a szabadedzésen, a körideje 1:32.647 volt, ez a hétvége eddigi legjobb körideje, és tekintve a változékony időjárást, nincs rá garancia, hogy az időmérőn megjavítják. Ami meglepetés, hogy egyik Suzuki sem tudott automatikusan továbbjutni a Q2-be, és Rossi is éppen csak nem esett ki a 10.helyről. Lorenzo mögött Iannone, Crutchlow, Dovizioso és Smith következtek, Marquez a végén nem javított, de így is 6., mögötte szorosan a sérülésből visszatért csapattárs, Dani Pedrosa. A top 10-et Hernandez, Pol Espargaro és Rossi zárták.

A 4. szabadedzés vizes pályán kezdődött, miután a Moto3-asok edzése alatt megjött az égi áldás (vagy átok?), de a pálya fokozatosan száradt, igazán nehézzé téve a körülményeket. Az edzés végén már a slick gumikat is meg lehetett próbálni, de igen érdekes végeredmény jött ki, melyből nem érdemes kiindulni még egy esetleges esős futam esetén sem.

Loriz Baz, a helyi hős nyert, mögötte De Angelis, Pedrosa, Rossi, de a köridők között óriási szórás van, a száraz edzésen tapasztalt szoros időknek nyoma sem volt, de jelentősége sincs, ezen az edzésen többen még a 107%-on belül sem voltak, de persze ennek sincs jelentősége.

Horváth Ádám

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr457464718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása