F1 - KOMOLY VÁLTOZÁSOK KÖVETKEZHETNEK BE A SZÁGULDÓ CIRKUSZBAN!

d07fra1452.jpg

Komoly változások elé nézhet a Forma-1 mezőnye a következő két esztendőben.

6atp_verstappen_fir_176304b.jpgCsütörtökön a csapatok az FIA és FOM képviselői üléseztek, ahol több szabálymódosításról is szó esett. A 2009-ben betiltott futam közbeni tankolást 2017-től akár újra bevezethetik. Ezzel remélve, hogy izgalmasabb, kiszámíthatatlanabb futamokat láthatunk majd.

A motorformula terén viszont nem lesz változás. Viszont az aerodinamika terén és akár a hétvégi menetrend terén is lehetnek majd kisebb-nagyobb változtatások.

Nem utolsó sorban a nézők kedvért is megváltoztatnának néhány dolgot, például a gumiabroncsok a mostaninál szélesebbek lennének, valamint a motorok fordulatszámát is növelnék, így fel erősítve a hanghatást. Ezek a döntések egyenlőre nem hivatalosak, ezeket még a Forma-1 Bizottságának meg kell tárgyalnia.

663287-pirelli-f1-tyres.jpg

Egy változás azonban már a 2016-os szezontól bevezetésre kerülhet majd, méghozzá azzal kapcsolatban, hogy a csapatok saját maguk dönthetik el, hogy az adott pályára a Pirelli melyik gumikeverékét viszik el. Ez az ötlet amúgy először a Force India műveleti igazgatójában, Otmar Szafnuerben fogalmazódott meg.

Fotó: Formula1.com, BBC, Fox Sports
Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr387462216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása