INDYCAR - WILL POWER AZ IDEI ÖTÖDIK KÜLÖNBÖZŐ GYŐZTES: A CÍMVÉDŐ SIMÁN NYERT INDIANAPOLISBAN!
IndyCar 2015 Indianapolis

04cj5695a.jpg

Elképesztő az idei IndyCar-bajnokság. A szombati nap során megszületett a szezon ötödik versenyén az ötödik különböző győztes, miután Will Power könyörtelenül használta ki azt, hogy legfőbb ellenfelei már a rajtnál koccantak, de az ausztrál másnak sem hagyott lehetőséget, hogy megfossza az első pozíciótól.

Nem éppen címvédőhöz méltó módon indult Will Power idei szezonja. Miután az ausztrál St. Petersburgben alulmaradt Juan Pablo Montoyával szemben a győzelemért vívott csatában, jött három olyan verseny, amikor még a pódiumra sem állhatott, azonban Indianapolisban Istent és embert nem ismerve nyerte meg a 82 körös futamot Indianapolisban. A többi pilótának csak hátrébb volt lehetősége csatázni.

_jhh1854.jpg

A rajtnál kisebb káosz alakult ki. A második rajtkockából induló Dixon üldözőbe vette Powert, sőt oda is ment mellé, ám nem volt lehetősége bevágni a pole pozícióból startoló ausztrál, így megpróbált mögé visszasorolni, ám ekkor valaki kipöccintette az első kanyarban, és ez a valaki nem volt más, mint Helio Castroneves. Ugyan mindkét versenyző tudta folytatni, csak ezzel a produkcióval csúnyán lenullázták győzelmi esélyüket. Hátrébb is történt egy kisebb csetepaté: Hawksworth és Newgarden is ütközött az első kanyarban. A Pace Car beküldése a pályára négy kör erejéig elengedhetetlen volt a pályán heverő törmelékek miatt.

_jhh1902.jpg

Will Powert ez a balhé sem zavarta, a futam ideje alatt csak a bokszkiállások idejére adta ki a kezéből a vezetést, azonban a mögötte versenyző Pagenaud - Bourdais - Montoya trió nem tudott közeledni a címvédőre. Remekül profitált az első kanyaros káoszból a 17. rajtkockából startoló Graham Rahal, aki az első bokszkiállások alkalmával is sok pozíciót nyert. A második kiállásnál viszont már átugrotta Montoyát, Bourdaist és Pagenaudot, ráadásul később két másodpercre közelítette meg Powert.

17mh050915_1681.jpg

Egy-két parázscsata volt a középmezőnyben, de a verseny javarészt a taktikai háborúról szólt. Az egykori Forma-1-es Montoya a második kiállását követően előrelépett a harmadik helyre. A kolumbiai mellett Pagenaud az 50. körben hiába ment el, hét körrel később araszolva ment ki a bokszba, de a futamot 66. fordulóban fel is adta. Graham Rahal ekkortájt 3 másodperces hátrányban követte Powert, ám négy kör múlva már feleekkora volt a #15-ös rajtszámot viselő amerikai hátránya. Azonban nem sokkal később csúnyán pórul járt Graham Rahal, amikor kifogta a lekörözött pilótákat, mivel 2,5 másodpercre visszahízott a differenciál, amely a leintésig nem is változott már, így Will Power idén először tudott nyerni, megelőzve a zsinórban második második helyét megszerző Graham Rahalt, és a listavezető Juan Pablo Montoyát.

Az IndyCar pilótái legközelebb május 24-én csapnak össze, ráadásul nem is egy akármilyen versenyen, hanem a szezon fénypontjának számító futamon, a 99. Indy500-ason.

Fotó: Indycar.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkold a Facebook-oldalunkat a képre kattintva!
facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr67446594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása