WTCC - LOPEZ NYERTE AZ ELSŐ FUTAMOT, MICHELISZ NYOLCADIK LETT!
WTCC 2015 Magyar Nagydíj, 1. futam

11127664_636510013115862_3632216334690360034_n.jpg

Egy bámulatos rajtot követően már az egyes kanyar kijáratán átvette a vezetést a citroenes José Mária Lopez francia csapattársától, Yvan Mullertől. A két rivális mögött a chevroletes Hugo Valente zárt a harmadik helyen, míg a Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert egy nyolcadik hellyel zárta az első futamot.

Igencsak nehézkesen kezdődött meg az első verseny a Hungaroringen, ugyanis amikor a mezőny visszaérkezett a rajtrácsra, a pilóták eléggé keszekuszán foglalták el rajtpozícióikat. Szemre úgy tűnt, hogy Sebastien Loeb bénázta el a dolgokat akkor, amikor a negyedik helyett a hatodik rajtkockát foglalta el, viszont később kiderült, hogy Yvan Muller hibázott, és a négyszeres világbajnok parkolta le a Citroenjét egy sorral előrébb a kelleténél! Információnk szerint az FIA az eligazításon megegyezett a pilótákkal, miszerint a harmadik felfestett rajtkockában lesz a pole, erről úgy néz ki csak a #68-as rajtszámot viselő francia feledkezett meg, emiatt még egy formációs körre szükség volt. A versenybíróság pedig jelezte, hogy a második futam után vizsgálni fogják az esetet.

Másodjára már minden rendben volt a rajtprocedúránál, azonban Yvan Muller már az 1-es kanyar kijáratánál elvesztette a vezető helyet, miután a harmadik helyről villámtempóban elinduló José Mária Lopez könnyedén átugrotta őt. Mögöttük szépen vívott a másik két gyári Citroen-pilóta is, Ma Qing Hua és Sebastien Loeb, ám kettejük között volt egy kisebb kontakt, ennek betudhatóan Hugo Valente az elbaltázott rajtot követően előretört a harmadik helyre, sőt, Loeb elé még Monteiro is beférkőzött. 

Michelisz Norbert precízen kapta el a rajtot a 10. rajtkockáját egy 7. helyre váltotta a piros lámpák elalvását követően. Azonban nem sokkal később egy pozíciót veszített a magyar fiú, amikor az ötös kanyarban Tom Chilton a ROAL Motorsport Chevroletjével megelőzte őt nagyon szépen és szabályosan.

A futamon José Mária Lopez lett az első tehát, megelőzve Yvan Mullert, és a Chevrolet Cruzezal nagyon magabiztosan versenyző Hugo Valentét. A negyedik helyen zárt Ma Qing Hua, aki mögött hiába nézelődött a gyári Hondával Tiago Monteiro, meg kellett elégednie az ötödik hellyel. Csak hatodik lett a negyedik gyári C-Elyseével a kilencszeres ralibajnok Sebastien Loeb. Tom Chilton zárt a 7. helyen Michelisz Norbert előtt. A Lada Rob Huff-fal újabb pontokra tett szert, az első tízet Tom Coronel zárta a ROAL autójával.

Az első futam végeredménye:

11200895_636680919765438_5194716770698033958_n.png

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr467426552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása