MOTOGP - LORENZO JEREZBEN ALÁZOTT: MEGVAN A SPANYOL IDEI ELSŐ GYŐZELME!
MotoGP 2015 Spanyol Nagydíj, futam

cegiyr2umaiobqe.jpg

A Yamaha spanyol pilótája, Jorge Lorenzo hazai közönség előtt, fölényesen szerezte meg idő első győzelmét a kétszeres világbajnoki címvédő Marc Marquez és a 200. dobogójának örülő Valentino Rossi előtt!

Jorge Lorenzo rajt-cél győzelmet aratott a MotoGP Spanyol Nagydíján. A piros lámpák elalvását az első sorból várhatta Lorenzo, Marquez és a ducatis Andrea Iannone. Rögtön az elején hatalmas csata alakult ki Pol Espargaro és Valentino Rossi között, amiből a yamahás Rossi jött ki győztesen. Dovizioso az első kör után ismét hibázott, ami miatt egészen a 22. helyig csúszott vissza. Pol Espargaro újabb ellenfélre talált Crutchlow személyében, de ezúttal is alulmaradt a küzdelemben.

Az élen eközben Lorenzo tovább növelte az előnyét, Rossi pedig folyamatosan közeledett Marquezre. A címvédő ideiglenes csapattársa, egyben a Dani Pedrosa-pótló Hiroshi Aoyama az ötös kanyarban kicsúszott és búcsút vett a versenytől. 

A végére sem maradtunk izgalmak nélkül, igaz nem az élmezőny szolgáltatta nekünk a feszült pillanatokat, hanem a hátsó régió. A 10. helyért több pilóta is vérre menő küzdelmet vívott - Petrucci, Hernandez, Redding,Vinales és Barbera találtak egymásra. Végül a 10. helyet Yonny Hernandez, a Pramac Racing versenyzője szerezte meg.11. Vinales, 12. Petrucci, 13. Redding lett, majd végül a 14. helyen Barbera zárta a sort.

A versenyt Jorge Lorenzo nyerte meg a sérüléssel küzdő Marc Marquez előtt. A harmadik helyen élete 200. dobogós helyezését ünneplő Valentino Rossi pezsgőzhetett.

Fotó: MotoGP / Twitter
Csáti Anna
Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr697427588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása