INDYCAR - NÉGY FUTAM, NÉGY KÜLÖNBÖZŐ GYŐZTES - NEWGARDEN ELSŐ SIKERÉNEK ÖRÜLHETETT!

josef_ng_ic_2015_alabama.jpg

Új győztest avatott az IndyCar a vasárnapi alabamai futamon, miután Josef Newgardent intette le az első helyen a kockás zászló, ennek köszönhetően négy futam után négy különböző győztese van az amerikai klasszisszériának ebben az évben, amivel kezd hajazni a Forma-1 2012-es szezonjára.

A CFH Racing pilótája, Josef Newgarden láthatta meg elsőnek a kockás zászló, amely a hétvégi remek teljesítményéjének megkoronázása volt a Barber Motorsports Parkban, miután már a versenyvíkend korábbi szakaszában is az élmezőnyt erősítette. Győzelmének egyik kulcsmomentuma az volt, amikor az ötödik rajtkockából startolva az első kanyarban már harmadikként fordult, majd a következő két remek kerékcseréjének révén átugrotta az előtte autózókat is, személy szerint Helio Castronevest és Scott Dixont, ennek révén már a #67-es rajtszámú Chevrolet pilótája uralta a futam utolsó szakaszát.

graham_rahal_ic_2015_alabama.jpg

Igaz, hogy stabilan vezette a versenyt Newgarden, ám győzelme a kockás zászlóig nem volt biztos, miután komoly veszélyt jelentett rá Graham Rahal, aki egy eltolt, végül bevált taktikának köszönhetően nyolc körrel frissebb gumikkal, és több üzemanyaggal vágott neki a véghajrának, mint ellenfelei. Kezdésnek szinte egy füst alatt maga mögé utasította Will Powert, Ryan Hunter-Reay-t és Helio Castronevest. Ekkor még nyolc kör volt hátra a leintésig, azonban a #15-ös rajtszámú Honda pilótájának a Newgardennel szembeni 18 másodperces hátránya gigantikusnak nőtt, ám Rahalt még ez sem tántorította vissza, hajrázott tovább. Körönként két másodperccel autózott gyorsabb időket, mint Newgarden és Dixon, hamarosan utóbbit utolérte, ám egy kör kellett ahhoz, hogy meg is előzze, talán ez az egy körön múlt a futamgyőzelme.

2012 óta tartó IndyCar-pályafutása első győzelmét aratta a 24 esztendős Josef Newgarden, míg a másodikként célba érő Rahal nem tudta sikereinek számára kettőre növelni, miután az amerikai 2008-ban már nyert futamot. A harmadik helyen Scott Dixon zárt.

Hiába lett csak negyedik, azonban egy bajnokhoz méltó futamot hagyott a háta mögött Will Power. Az #1-es rajtszámú autó versenyzője még a katasztrofális rajthely, és a Takuma Sato kiforgatása miatt kapott áthajtásos büntetés sem tartotta vissza.

Azonban az utolsó kör megkezdésekor még Castroneves nevéhez fűződött a negyedik pozíció, ám a brazil pilótának egy kommunikációs malőr miatt elfogyott az üzemanyaga, és ez lett a veszte. Castroneves végül a 15. helyen kocogott be, csapattársa Juan Pablo Montoya mögött, aki gyenge teljesítménye ellenére is megőrizte a pontversenyben a vezetést. Érdekesség, hogy mind a 23 autó meglátta a verseny végét jelentő kockás zászlót a sok előzés és csata ellenére.

Az IndyCar pilótái legközelebb május 9-én, Indianapolisban mérik össze tudásukat.

Fotó: Indycar.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkold a Facebook-oldalunkat a képre kattintva!
facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr27408212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása