EXTRA: WTCC - MIT KERES ITT MEHDI BENNANI?

Véleményrovatunk legújabb témája a Túraautó Világbajnokságban szereplő Mehdi Bennani, akit akár a WTCC Pastor Maldonadojaként is emlegethetnénk.

Mint ismert, Marokkó elképesztően nagy támogatásának köszönhetően Mehdi Bennani az idei évre a Honda Civicről Citroen C-Elyseére nyergelt át, a marokkói pilóta pedig a francia márka privát csapatához, a Sebastien Loeb Racinghez került. Azonban hiába van egy elképesztően gyors autója Bennaninak, meg hiába tud nagyon jó tempót diktálni alkalomadtán, a forrófejűség,  és az abból keletkező alpári manőverek csorbát ejtenek a marokkói versenyző renoméján, pedig még azt sem lehet mondani, hogy nincs elegendő tapasztalata, mivel már 129 futamon vett részt az elmúlt hat évben.

huff_termas.png

Bennani idei évi produkciójára inkább az ámokfutás, és nem a versenyzés a megfelelő szó, persze korábban is voltak már tisztességtelen mozzanatai a versenypályán, de akkor még közel sem ennyi. Termasban megpróbálta megelőzni Rob Huffot, aki a lehetőlegszélesebben próbált elfordulni, de még ez is kevés arra, hogy kibackelje azt, hogy a marokkói áldozatává váljon. Mehdi Bennani ugyanis egy előzési kísérletnek induló, ám végül alpári manőverként elkönyvelt mozdulatsora Rob Huff kieséséhez vezetett, mivel a Citroen legújabb tagja kiütötte a jobb hátsó felfüggesztését a Ladának. Nemsokára pedig Yvan Mullerrel volt egy afférja, amiből a stewardok a francia négyszeres világbajnokot hozták ki bűnösnek.

Marrakechben Bennani ott folytatta, ahol az argentin futamon abbahagyta, és gyűjtötte tovább áldozatait, a marokkóinál a hétvégén Hugo Valentére került sor, kétszer is. Első találkozásuknál először úgy tűnt, hogy Valente forgatta bele a falba Bennanit, azonban utólag már inkább lehetne azt mondta, hogy a marokkói nyomta fel majdnem a falra a francia vetélytársat, Valentének pedig be kellett fordulnia a kanyarba, ám már kezdett elfogyni az út, ezek pedig ezeken a kikockázásokon jól látszik:

1.png

2.png

3.png

4.png

Pár körrel később ismételten egymásra találtak, ott viszont egyértelmű volt Bennani bűnössége. Hiába volt a marokkóié a belső ív, de egyszerűen olyan féktávot ott nem lehet venni, amilyet ő próbált. Ennek betudhatóan nekiütközött a már kanyarodni készülő Valentének. A francia remekül fogta meg a torpedót ellenkormányzásával, Bennani pedig megszívatta magát, mivel kiforgattatta saját magát, ami az alábbi kikockázásokon remekül fog látszani:

5.png

6.png

7.png

8.png

9.png

10.png

11.png

12.png

13.png

A marokkói manővereinek semmilyen megfontoltsága nincsen, egyszerűen meggondolatlan és forrófejű, akárcsak a Forma-1-ben Pastor Maldonado, és minden futamon neki kell mennie valakinek, valamelyik versenyzőtársának a játékát állandóan el kell, hogy rontsa. És itt nem csak arról van szó, hogy saját magát összetöri, hanem a rajta kívül a pályán tartózkodó másik 17-19 pilótának az egészségét is veszélyezteti.

Ahogy korábban mondtam, hiába a gyors tempó, a jó autó és a sok pénz, de lássuk be, Bennani ezzel a versenyzési stílussal maximum egy roncsderbin állná meg igazán a helyét. Ugyan voltak szép pillanatai a marokkóinak, amikor például tavaly Kínában a második futamon megszerezte a Honda első 2014. évi győzelmét. Azonban ezek a villantások a feledés homályába merülnek, mert ő maga taszítja oda ezekkel a világbajnoksághoz nem méltó magánakciókkal, ezért van az, hogy mindenki a vizes lepedőt rántja le róla, ahogy történik ebben a cikkben is.

A marokkói számára ajánlott egy stílusváltoztatás, mert nem azt mondom, hogy nem fog ülést kapni a WTCC-ben, mert nyilván a marokkói herceg, ha kell naponta visz egy talicska pénzt bármelyik istállónak, hanem Bennani nagyon ki fogja vívni a szurkolók ellenszenvét, sőt a szakkommentátor Csuti Lászlóét már ki is vívta a marrakech-i produkciója után.

Majd meglátjuk, hogy a jövő hétvégén, a Hungaroringen megússzuk-e a futamokat anélkül, hogy Bennani leamortizálja egy-két versenyzőtársát.

Fotó: motorsport.com, YouTube

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr907385380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása