SBK - REA NYERT, VAN DER MARK HAZAI KÖZÖNSÉG ELŐTT LETT DOBOGÓS ASSENBEN!
SBK 2015 Holland Nagydíj, 1. futam

A Superbike Holland Nagydíjának első versenyét a második rajtkockából induló Jonathan Rea nyerte a Kawasakival, míg a pole pozícióból induló Tom Sykes csak ötödik lett. A Ducatival Chaz Davies zárt a második helyen, míg a dobogó legalsó fokára a hazai közönség előtt remekelő Michael van der Mark állhatott fel a Hondával.

A pole pozicíóból Tom Sykes indult, de a rajt nem úgy sikerült számára, mint ahogyan azt ő szerette volna, csapattársa, Rea és Davies is megelőzte. Azonban Sykes gyorsan visszaelőzte Daviest és a második helyen motorozott tovább. Közben Haslam és Van der Mark között is kibontakozóban volt egy csata, ahonnan Van der Mark került ki győztesen. A holland olyannyira erőre kapott, hogy rövid időre a harmadik helyet is át tudta venni Daviestől, de ez sokáig nem tartott, mert Davies szinte azonnal vissza tudta előzni a hondást. Néhány körrel később hatalmas bukásnak lehettünk szemtanúi: Randy de Puniet és Alex Lowes bukott, de szerencsére a saját lábukon hagyták el a baleset helyszínét. 12 körrel a vége előtt újabb pilótától búcsúztunk Ayrton Badovini személyében. Tóth Imre műszaki gondokkal küzdött, majd ő is kiesett a versenyből. Mindeközben Sykesot Van der Mark és Haslam is megelőzte, így a pole pozícióból rajtoló versenyző már csak ötödik volt. Haslam idő közben a hazai versenyzőt, Van der Markot is megelőzte, de a holland nem hagyta magát és végül a harmadik helyen ért célba, így megszakította  azt a sorozatot, hogy idén csak brit versenyzők álltak dobogóra. A versenyt a végig vezető kawasakis Jonathan Rea nyerte meg. Második Chaz Davies lett, Sykes az ötödik helyen ért célba. A TOP10-et Leon Camier zárta. Magyarok közül csak Rizmayer Gábor láthatta meg a kockás zászlót a 18. helyen.

A második futam 13:00-kor veszi kezdetét.

Az első futam teljes végeredménye itt megtekinthető.

Fotó: WorldSBK.com
Csáti Anna
Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr997380320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása