FORMULA E - NELSON PIQUET JR. MEGSZEREZTE ÉLETE ELSŐ GYŐZELMÉT! HAT FUTAMON HAT KÜLÖNBÖZŐ GYŐZTES!
Formula E 2014-15 Long Beach ePrix, futam

Közvetlen hivatkozás a képhez

Nelson Piquet Jr. már a rajtnál átvette a vezetést, amit onnantól kezdve ki sem adott a kezéből, így simán nyerte a Long Beach ePrix-t, ezzel megszerezve pályafutása első Formula E-sikerét!

A Formula E első szezonjának hatodik futamát Sebastien Buemi az e.Dams színeiben várhatta volna a pole pozícióból, de nem sokkal a futam rajtja előtt a 10. rajtkockába sorolták hátra, így a német Daniel Abt rajtolhatott az első rajtkockából. Második helyről Nicolas Prost várta a Long Beach-i Nagydíj elrajtolását.

05.png

A rajtot jól elkapta Piquet Jr. a harmadik helyről és át vette a vezetést Abttól. Lucas Di Grassi, aki a negyedik helyről rajtolt, visszacsúszott egészen az ötödik helyig. Sam Birdnek meglepő módon már a harmadik kör elején a második számú autójába kellett átülnie.

07.png

A negyedik körben Scott Speed találta el a falat, melynek következtében jobb első kereke kitört a helyéről és a Safety Cart beküldték a pályára. Kár volt érte, pedig eddig az ex-Forma-1-es hétvégéje nem is alakult rosszul. Sebastien Buemi, aki a rajt előtt nem sokkal rajtbüntetést kapott, már ekkor a hatodik helyen autózott.

09.png

A nyolcadik körben újra megkezdődött az igazi verseny. Rögtön két pilóta is, Vergne és Di Grassi is megelőzte Nico Prostot. Közben ismételten be kellett hívni a Safety Cart a pályára, ezúttal egy nagyobb ütközéshez. Jarno Trulli és Charles Pic akadt össze egymással. A 11. körben Nelson Piquet Jr. haladt az élen, a második helyen Daniel Abt, a harmadik pozícióban pedig Vergne. Buemi folytatta az előremenetelését és már az ötödik helyen autózott, ehhez képest csapattársa, Prost, aki a második helyen kezdte meg a versenyt a hetedik helyen volt.

Daniel Abt a 22. körben indította el az autócsere-lavinát.  A boxból kiérve kisebb csata alakult ki a hatodik helyért Bruno Senna és Nico Prost között, de ezúttal a brazil került ki győztesen, mindeközben Sam Bird feladni kényszerült a versenyt. Időközben több kisebb csata is kialakulóban volt, köztük Nick Heidfeld és D'Ambrosio küzdött a nyolcadik helyért. A harmadik pozíció megszerzéséért is szép kis trió alakult ki Abt, Di Grassi és Buemi személyében. A 32. körben jött a hideg zuhany Daniel Abt számára, túl sok energiát használt, ezért bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, így dobogós helyezése is elúszott. Nico Prost mellől úgy látszik teljes mértékben elpártolt a szerencse, a francia a 34. körben lassulni kezdett és a mezőny végére csúszott vissza.

 012.png

Elsőként Piquet Jr. láthatta meg a kockás zászlót. Második helyen Jean-Eric Vergne végzett, a dobogó legalsó fokára pedig Lucas Di Grassi állhatott föl.

A bajnokság május 9-én, Monaco utcáin folytatódik.

A futam végeredménye:

fe_2015_long_beach_futam.jpg

 

Fotó: FIA Formula E / Twitter, Motorsport.com

Csáti Anna

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr437340298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása