F1 - A MANOR MERHIVEL HOSSZABB TÁVON TERVEZ?

roberto_merhi_1.jpgUgyan csak az idei szezon első futamaira kapott kontraktust a Manor F1 Teamtől a spanyol Roberto Merhi, azonban a sereghajtó istálló főnöke, Greame Lowdon nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy hosszabb távon is terveznek az élete első versenyét, a Maláj Nagydíjat a 15. pozícióban befejező pilótájukkal.

A spanyol Merhi a Manortól a 2015-ös szezon első versenyeire kapott lehetőséget, még pontos érvényessége sincs a kontraktusnak. A szerződtetését követően maga Roberto Merhi látta be a helyzetet, hogy a Forma-1-ben maradásért támogatókat kell toboroznia a maga mögé. A Manor Ferrari járművei a meghibásodott motorszoftver miatt bedobták a kulcsot, azonban Malajziában Merhi autója már üzemképes volt, igaz Stevensé nem. Azonban a 22 éves spanyol problémamentesen debütált a Maláj Nagydíjon, célba is ért a versenyen, ezzel pedig a kis csapat megtette az első nagy lépést.

A Manor csapatfőnöke, Greame Lowdon, aki még a F3-as sorozatban is együtt dolgozott anno a spanyollal, továbbra is nagyon elégedett vele:

„Még 2009-ban a F3 Európa-bajnokságban szerepeltettük Robertót, és nagyon elégedettek voltunk vele, profi munkát végzett, így azóta az idők óta is figyelemmel követtük karrierjének alakulását. Új tehetségeket akartunk a Forma-1-be hozni, így is cselekedtünk, de végül is azt kell tennünk, ami jótékony hatással van a csapatra. Jelenleg az a jó, ha megtartjuk a jelenlegi pilótafelállásunkat. Roberto remek munkát végzett Kuala Lumpurban. A felállást illetően nincs semmilyen szigorú kikötés, csak annyi, hogy a csapat érdekeit tartsuk szem előtt.”

  

Fotó: Roberto Merhi / Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon a képre kattintva!facebook_bnf1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr207341136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása