MOTOGP - ROSSI-GYŐZELEM KATARBAN, HÁROM OLASZ A DOBOGÓN
MotoGP 2015 Katari Nagydíj, futam

Valentino Rossi nyerte a szezonnyitót, amely megint nagyon izgalmasra sikeredett, tele meglepetésekkel, és fantasztikus csatákkal.

Az edzések alapján sok mindenre lehetett számítani, de végül a futamon teljesen más volt minden. Ez már az első kanyarban kiderült, amikor Marquez kicsit szélesre vette és az utolsó helyre esett vissza. Onnan persze jött föl, mint az őrült, de az élmezőny már meglépett.

Kezdetben Lorenzo és Dovizioso felváltva vezetett, Iannone követte őket, miközben Pedrosa és Rossi visszaestek a középmezőnybe, és onnan kellett előzgetniük. Menet közben Rossi megelőzte Pedrosát, és elkezdett közeledni az első hármashoz. Marquez is sorban előzgetett, majd miután Pedrosát is megelőzte, ott megrekedt.

Rossi viszont utolérte az élmezőnyt, ahol Lorenzo nagyon nehezen tartotta magát, ugyanis a Ducati újra olyan erős volt, mint amikor Stoner világbajnok volt vele. Az egyenesben simán előzték a Yamahákat, sokszor már a célvonalig. Rossi viszont lendületben volt, Marquezzel ellentétben, így megelőzte Iannonet, majd amikor Dovizioso megelőzte Lorenzot, a Doctor is egyből ment utána. Rossi nem adta föl, pedig simán lehetett déjà vu érzése, miután annak idején Stoner ellen nem tudott mit csinálni, de két körrel a vége előtt meg tudta előzni, majd maga mögött tartani a villámgyors Ducatikat, és 2010 óta először ünnepelhetett futamgyőzelmet Katarban.

Ha minden igaz, a kettős Ducati dobogó miatt megszűnnek a rájuk vonatkozó kedvezmények, de a teljesítményük akkor is meggyőzőbb volt, mint tavaly bármikor. Lorenzo is sokáig vezetett, végül negyedik lett, Marquez pedig föl se tudott zárkózni a bolyra, maradt ötödik, Pedrosa pedig régen kezdett ennyire gyengén szezont, hatodik helye több, mint csalódás.

Az élmezőny azért összességében a hat gyári motor, ami előrelépés a tavalyi négyhez képest, de a Suzuki meg az Aprilia versenyben még jelentős hátrányban van, de reméljük azért idővel ők is fölzárkózhatnak, öt gyártó alapból remekül hangzik, és izgalmas szezont ígér, és miután láttuk a szezonnyitó futamot, így komolyan elhihetjük, hogy nem akármilyen szezon vár ránk. A folytatás két hét múlva Austinban lesz.

A futam végeredménye:

motogp_2015_katar_futam.png

 

Fotó: MotoGP

Horváth Ádám (ClassF1)

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr117317844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása