WTCC - LOPEZ NYERTE AZ IDŐMÉRŐT, MICHELISZ 17.

José Mária Lopez űridővel szerezte meg a pole pozíciót a Citroennel, mögötte a második, 1,2 másodperces lemaradásban a francia csapattárs, Yvan Muller lett, a harmadik helyen Sebastien Loeb zárt. Michelisz Norbert csak a 17. lett, miután a Q1 elején elhagyta a bal első kerekét.

José Mária Lopez ott folytatta az idei évben, ahol tavaly abbahagyta. A citroenes argentin hazai közönség előtt brutális, 1,2 másodperces fölénnyel szerezte meg az első rajtkockát. A második - harmadik - negyedik helyen pedig a gyári márka másik három pilótája zárt, Yvan Muller - Sebastien Loeb - Ma Quing Hua sorrendben, utóbbi három pilóta több hibát is vétett Q3-as gyors körében. A Citroenek mögött, az 5. hely, az utolsó Q3-as helyezés a hondás portugálé, Tiago Monteiroé lett, de az egykori F1-es lemaradása már két másodperc fölé rúgott.

„Úgy tűnik, hogy rajtam kívül mindenki más hibát vétett, hiszen egyébként lehetetlen lenne egy másodperces előnyt elérni” - próbált magyarázatot találni Lopez embertelen fölényére.

Az időmérő sem volt problémamentes. A Q2-t körülbelül félidőnél piros zászlóval szakították meg, mivel az SLR privát Citroenjével Mehdi Bennani beforgott a sóderágyba, így csak a tizenkettedik rajtkockát szerezte meg a marokkói.

Michelisz Norbert volt az időmérő legpechesebb pilótája, aki a Q1-ben, már az első gyors körén elhagyta a bal első kerekét. A Zengő Motorsport tájékoztatása szerint a magyar pilóta autójának kiszakadt a futóműve. Michelisz Norbi pedig röviden így kommentálta az esetet közösségi oldalán: „Sajnos az első gyors körömön elhagytam a bal első kerekemet. Ez van.”

Ennek következtében Michelisz holnap csak az utolsó sorból kezdheti meg mind a két futamot. Mellőle Hugo Valente várhatja a piros lámpák kialvását. A francia részt sem vett az időmérőn, miután a második szabadedzésen történt balesetét követően a Campos Racing nem tudta időben helyrepofozni az autót.

Végeredmény

wtcc arg q res

Fotó: FIA WTCC

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr277249317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása