F1 - ALONSO BALESETÉNEK KÖRÜLMÉNYEI MÉG TISZTÁZATLANOK

Alonso balesetének oka még továbbra sem világos, mindeközben az FIA emiatt az ütközés miatt újabb biztonsági óvintézkedéseket akar létrehozni.

Múlt vasárnap balesetet szenvedő spanyol balesetének körülményei még mindig nem tisztázódtak. Csapata, a McLaren csak óvatosan nyilatkozik az ügyről, semmilyen konkrétumot nem mondanak. Ron Dennis elárulta, hogy Alonso körülbelül 2-3 másodpercre elveszítette az eszméletét. Annak okát viszont még mindig nem lehet tudni, hogy miért csapódott falnak. Sebastian Vettel a baleset előtt Alonso mögött haladt, azt nyilatkozta, hogy mindössze kb.150 km/h-val haladt a McLaren versenyzője, majd elvesztette uralmát a járműve felett. Most a pletykák szerint a sebessége mindössze 135 km/h lehetett és körülbelül 110 km/h-val ütközött neki a falnak, de ezt a csapat nem erősítette meg. Alonso balesete újra ráébresztette az FIA-t, hogy a biztonság a legfontosabb, ezért úgy döntöttek, hogy a jövő évtől kezdve kötelező lesz nagysebességű kamerák felszerelése az autókra, amelyek megkönnyíthetik a teszten történő incidensek kivizsgálását is. Mindemellett a szövetség kötelező szabályként javasolja azt is, hogy pilóták fülében lassulásmérőket helyezzenek el. A Motorsport Világtanács március 20-án Genfben tárgyalja meg a javaslatokat.

Fotó: Motorsport.com

Csáti Anna

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr917226649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása