F1 - A RENAULT SAJÁT CSAPATOT ÉS SÁRGA AUTÓT SZERETNE ÚJRA?

Több Forma-1-gyel foglalkozó médium tartja valószínűnek, hogy a Renault véget vet a Red Bull-lal való partnerségének, saját gárdával tervez ismét. A francia autógyártó számára a nem jó PR-feltételek lehet az ok erre, több csapat is szóba jöhet.

Az F1 Insider arról számolt be pár hete, hogy a Force India lehet a "győztes", ha a Renault felvásárol egy csapatot, és kiszáll a Red Bull mögül. Mindeközben az Auto Motor und Sport a Toro Rossót gondolja a befutónak a Force India, Toro Rosso, a Sauber és a Lotus kvartettjéből. Ebből a négyesből egyedül a Toro Rossónak stabil az anyagi helyzete, a faenzaiaknál már épül az új központ, sőt már közös munkatapasztalat is van. Dr. Helmut Marko úgy véli, ha véget érnek a munkálatok, akkor a kis bikáknak egy nagyon modern központja lesz.

A Renault pedig ismét sárga autókat szeretne, viszont örülne neki, ha a pilótapárosban nem két újonc pilóta lenne. Azonban ezt a költséges koncepciót el kéne fogadnia az elnök Carlos Ghosn-nak is. Az a lehetőség ki van zárva, hogy a gyári csapatot a semmiből építsék fel, mivel nagyon sokáig tartana, és még több kiadást jelentene. Cyril Abiteoul pedig tartózkodott ebben a témában, azonban nem zárta ki a gyári csapat kialakulásának lehetőségét. Azonban egyre jobban terjed a pletyka a paddockban, miszerint 2010 után ismét lesz gyári Renault istálló. A francia cég most a felvásárlási lehetőségeket méregeti, ebben pedig Bob Bell tanácsadói szakértelmét kéri.

Ráadásul a Renault aggódik azért is, hogy meddig tudják megtartani partnerükként a Red Bullt, mivel nem jönnek a várt eredmények. Ráadásul az energiaitalos csapat a fejlesztésben már most más cégeket von be, név szerint az Ilmort és az AVL-t. A V8-as korszakban még a Vettel és a Red Bull volt reflektorfényben az elért sikereket illetően, azonban a V6-os időszakban lévő sikertelenségét a motorok szállítóját vették elő.

Képgalériánk az előző Renault-generációról:

Fotó: F1 Fanatic, Formula1.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr537194571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása