F1 - 2014-ES FERRARI-MOTORT FOG HASZNÁLNI A MANOR

A csődeljárás elvetése után egy újabb, komoly lépest tett meg a Manor F1 Team a visszatéréshez, mivel úgy néz ki, hogy a sereghajtó gárda már motort is szerzett magának.

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene pozitív hírekkel szolgált a sírból feltámadó istállóról, a Manorról. A tavaly ősszel összeomló csapatot motorokkal ellátó maranellói gyár ebben az esztendőben is biztosítani fogja az erőforrást a visszatérésért harcoló Manor F1 Teamnek, igaz, a Ferrari azonban csak a 2014-es V6-os turbómotorokat adja a csapatnak.

"Tegnap megmondtuk nekik, hogy ellátjuk őket a 2014-es motorokkal. Írásba viszont még nem állapodtunk meg” - nyilatkozta Arrivabene.

A jelenlegi információk szerint a Manor minél hamarabb szeretne a Forma-1-ben lenni egyelőre egy átmeneti autóval, majd még a szezon első felében bevetné a 2015-ös gépet. Az Autosport arról számolt be, így az ideiglenes autó az MR03-as lesz, csak az idei regulákra formálva, ez az autó már ott lehet 20 nap múlva az ausztrál versenyhétvégén. A csapat fő célja az, hogy a Bahreini Nagydíjig elkészüljenek az új autóval és rajthoz állhassanak vele, s akkor megkaphatják a 30 millió fontos pénzdíjat, melyet még Jules Bianchi 9. helyének köszönhetnek, a tavalyi monacói futamról.

Fotó: Motorsport.com

Kováts Olivér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1007193135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása