F1 - WEHRLEIN ÜL A FORCE INDIÁBA A TESZTEN?
Komoly anyagi bajban lehet a Force India

Nagyon úgy tűnik, hogy most a Mercedes partnerének, a Force Indiának az aggasztó anyagi helyzetéből profitálhat, ugyanis a német márka ezt kihasználva hozhatja közelebb Pascal Wehrleint a Forma-1-es debütáláshoz.

A motorsport-total.com arról számolt be, hogy az ifjú német Pascal Wehrlein vezetheti a Force Indiát a csütörtökön kezdődő barcelonai kollektív teszten.

Mint ismert, az indiai-brit gárda komoly pénzügyi gondokkal küzd, főleg beszállítóik felé tartoznak, ezért is készül lassabban a VJM08-as. A jerezi tesztet teljesen kihagyta az alakulat, a jövő heti barcelonai teszten is csak a tavalyi gépet tudják pályára küldeni, a gárdánál abban reménykednek, hogy talán az utolsó előszezoni teszten, február végén már kipróbálhatják az idei konstrukciójukat.

Azonban könnyen megeshet, hogy nem csak az új autónak, hanem Nico Hülkenbergnek és Sergio Pereznek, a csapat két állandó pilótájának is február végéig kell, hogy várakozzanak, hogy a pályára mehessenek, ugyanis az imént említett német forrás szerint a következő héten egy rivális csapat tesztpilótája vezetheti a Force India 2014-es versenygépét Barcelonában a négy nap folyamán. Sőt, a Force India helyettes csapatfőnöke, Rob Fernley már be is vallotta, hogy a jövő héten valóban egy tesztpilóta fog az autójukba ülni, aki vélhetően Pascal Wehrlein lesz.

Ennek oka az, hogy a Force Indiának a motorszállítójával, a Mercedesszel szemben vannak rendezetlen számlái, méghozzá nem kis összegről van szó. A német márka emiatt tudják rávenni Vijay Mallyát, hogy Wehrlein ülhessen az autóban a jövő héten, s akkor vélhetően az alakulat kap néminemű kedvezményt a tartozás rendezését illetően.

Az eddig két DTM-szezont teljesítő Wehrleint a Mercedes minél hamarabb a Forma-1-be akarja juttatni és az idő egyre inkább fogy, hiszen a 2016-tól érvényes, a versenyzői engedély megszerzésére vonatkozó pontrendszer szerint a német a maga két DTM-szezonjával nem lenne alkalmas a debütálásra. Ennek értelmében a Mercedes minden szálat megragad, hogy F1-es tapasztalatot szerezzenek pártfogoltjuknak, talán már az idei évre szívesen beültették volna a stuttgartiak bármelyik csapathoz Pascal Wehrleint, bár ha így folytatódik a Force India "hanyatlása", hamarosan erre is sor kerülhet.

Fotó: Motorsport.com

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr57176683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása