DTM - A Mercedes bejelentette pilótáit 2015-re

_t8r8393.jpg

Tegnap a Mercedes Motorsport hivatalos oldalán bejelentette, kik vezethetik majd autóikat a Német Túraautó Bajnokság idei szezonjában. Az is hivatalossá vált, hogy egy új csapat érkezésével immáron nyolc stuttgarti versenygép vesz részt a szezonban.

Azt már egy ideje tudni lehetett, hogy a Mercedes egy új csapatot is indít idén, az viszont eddig nem volt világos, hogy összesen hány autóval képviselteti majd magát a márka. Tegnap erre a kérdésre is választ kaptunk: a HWA csapat mostantól öt helyett csak négy autót indít majd, az új ART együttes (amely neve legfőképp az utánpótlásszériákból lehet ismerős) pedig a Mücke Motorsporttal 2-2 autót indít, így az Audihoz és a BMW-hez hasonlóan a Mercedes is nyolc autóval képviselteti majd magát az új szezonban.

A stuttgartiaknál pilótafronton is történtek változások. Miután Vitaly Petrov tavaly a vártnál jóval gyengébben teljesített, őt menesztették, és két új pilótát szerződtettek a tavalyi Blancpain Series győztes Maximilian Götz, valamint az F3-ban remekelő Lucas Auer személyében. Gary Paffett is váltott, de csak márkán belül: ő lesz Auer csapattársa az új ART Grand Prix-nél. Sokáig kérdéses volt, hogy Pascal Wehrlein marad-e a DTM-ben, miután a Forma-1-es csapat tesztpilótájává lépett elő, de végül ő is maradt, akárcsak Paul di Resta, Robert Wickens, Daniel Juncadella, és Christian Vietoris. 

Fábián Patrik

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr387126815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása