F1 - Alex Lynn lett a Williams fejlesztő pilótája

A Williams hivatalos közleményben tudatta, miszerint leszerződtették a GP3 bajnokát, Alex Lynnt a csapat fejlesztő (development) pilótájának.

A Williams szerda délelőtt jelentette be közlemény formájában, hogy Alex Lynn csatlakozott a grove-i alakuathoz, s a brit azt a pozíciót tölti be, melynek feladatait korábban Susie Wolff látott el, akit előléptettek teszt- és tartalékpilótának, miután Felipe Nasr a Sauberhez igazolt. Lynn leginkább szimulátoros tevékenységet fog ellátni, májusban viszont autóba is ülhet.

A 21 éves Alex Lynn-nek rendkívül erős teljesítmény fűződik a nevéhez az utánpótlás-karrierjéből. 2011-ben 12 győzelemmel szerezte meg a Formula Renaultban a bajnoki trófeát, év végén, az Autosport ki is tüntette őt briliáns eredményeiért. 2013-ban harmadik és egyben legjobb újonc lett a Forma-3-as Európa Bajnokságban, majd megnyerte a Makaó GP-t. Tavaly pedig szintén újoncként, nagy fölénnyel lett a GP3 aranyérmese.

A korábban a Red Bull tehetséggondozó-programjához tartozó Lynn, aki Ocon, Gasly és Vandoorne mellett a legesélyesebbek közt van azt illetően, hogy bekerülhessen a Száguldó Cirkusz mezőnyébe. A brit pilóta idén a GP2-ben fog versenyezni, ráadásul a top-istállónak számító DAMS színeiben. A Williams azt is elárulta, hogy májusban a szezonközi teszten, Barcelonában egyik nap az angol ifjú vezetheti az FW37-et.

„Brit csapatként mindig figyeltünk a kiemelkedő hazai tehetségekre, Alexre a GP3-ban mutatott lenyűgöző teljesítménye miatt figyeltünk fel. Érdemei alapján választottuk ki, és biztosak vagyunk benne, hogy Felipe, Valtteri és Susie mellett Alex is fontos szerepet játszik majd az FW37-es folyamatos fejlesztésének biztosításában.” - nyilatkozta a csapatfőnök Claire Williams a frissen igazolt Lynnről.

Kép: F1 Fanatic

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr727119219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása