F1 - A Red Bullnál csúsznak az RB11-essel

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, hogy jelen pillanatban nem állnak készen az RB11-es indítására, de gőzerővel van rajta a csapat azon, hogy vasárnapra elkészüljenek.

Az osztrák istálló meglehetősen gyatra tesztsorozatot zárt, hála a Renault gyenge és nem megbízható V6-os erőforrásának. Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo alig bírt pár kört megtenni az RB10-essel. Ennek ellenére a csapat összerázta magát, s ha nem is tudták megvédeni bajnoki címüket, de a konstruktőri bajnokságban magabiztosan szerezték meg a második helyet, a domináns Mercedes mögött. A német csapatot egyedül Daniel Ricciardo tudta legyőzni a mezőnyben 2014-ben, háromszor is.

Ezt követően a Red Bull és a Renault szorosabbá tette kapcsolatát, hogy hasonló kudarc ne fordulhasson elő. Adrian Newey még maradt a csapatnál, bár már nem olyan intenzív munkakörben, mint korábban, azonban jó hír, hogy az RB11 még teljes mértékben az ő keze munkája.

Azonban az új autó még nem áll készen a tesztekre, ezt maga a csapatfőnök, Christian Horner erősítette meg a Sky Sports kérdésére. Az osztrák alakulat úgy döntött, hogy nem közvetlenül Jerez előtt nem tart nyilvános bemutatót, hogy minden időt az RB11 fejlesztésére szenteljenek. Horner hozzáfűzte azt, hogy a csapat megállás nélkül az idei konstrukción dolgozik, hogy minden elem a helyére kerüljön a teszt napjáig, hogy megkezdhessék mihamarább a körözgetést. A csapatfőnök azt is elárulta, hogy 10 éves fennállásuk óta ilyen rövid gyártási és összeszerelési időt még sosem produkáltak.

A Red Bull szóvivője kijelentette, hogy magabiztosak azt illetően, hogy autójuk elkészül vasárnapra, azaz a jerez-i teszt kezdetére.

A Red Bull azt is tisztázta, hogy az idei gép nem teljesen új, hiszen a tavalyi RB10-es remek, erős alapokat szolgáltatott a kasztni terén, csupán a Renault tett keresztbe a Red Bullnak azzal, hogy nem építettek eléggé versenyképes motorcsomagot.

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr527115761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása