F1 - Képeken a Lotus E23 Hybrid!

lotus_f1_2015_grafika1.jpg

Váratlan módon a Lotus F1 Team hivatalos grafikákat publikált az interneten a 2015-ös autóról, az E23 Hybridről. Az enstone-i gárda idén már a Mercedes erőforrásait fogja használni.

A tavalyi évben a Lotus F1 Team teljesítménye az új szabályok következtében óriásit hanyatlott. Az alakulat csupán 10 pontot gyűjtött 2014 során, így emiatt csak a 8. helyen végzett a konstruktőri tabellán. Az istálló sokat vár az idei konstrukciótól, a problémák orvoslását és a Mercedes-motorra váltást követően. Az autón a legfeltűnőbb változás az, hogy az idei évre a Lotus visszatért a hagyományos orrkúpra a tavaly látott kétágúról.

Nick Chester, a technikai igazgató nyilatkozata az idei autóról:
"Az E23 Hybrid komoly előrelépést jelent számunkra. Nem titok, hogy sokat szenvedtünk a tavalyi autóval, így most minden olyan területet alaposan megvizsgáltunk, amelyek az előző évben problémát okoztak. Nagy javulást értünk el a szélcsatornában, valamint a motor behelyezése és a hűtés terén is. Arra számítunk, hogy az E23 sokkal-sokkal jobban fog teljesíteni elődjénél.

Az újdonságokat illetően az új motorszállító partnerünk persze hatalmas változást jelent számunkra. Azért döntöttünk ezen változás mellett, mert úgy tűnt, és továbbra is úgy tűnik, hogy ezen a területen tudjuk a legnagyobb előrelépést megtenni a teljesítmény terén.  Az E22 a szélcsatornában jó adatokat produkált, még ha nehéz is volt ezt a potenciált kihozni belőle, ezért nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy könnyebben alkalmazkodó autót építsünk.

A felfüggesztést illetően tavaly elég nagy csapás ért minket, amikor szezon közben betiltották a FRIC-et. Az E23 felfüggesztését kifejezetten az új szabályoknak megfelelően fejlesztettük, tehát nem próbáltuk meg tovább alakítgatni az előző rendszert, amit eredetileg másféle működéshez terveztünk. 2014 során rengeteg oldalról kiismertük az autót, a tanultakat pedig most alkalmazhattuk.

Tudjuk, hogy nagy lépést tettünk. Azt a szezon kezdetéig nem tudhatjuk, hogy az autónk relatív viszonylatban hogyan teljesít majd a többiekhez képest, de határozottan arra számítunk, hogy sokkal versenyképesebb lesz a tavalyinál.”

A Lotus két pilótája idén is Romain Grosjean és Pastor Maldonado lesz, a teszt- és tartalékpilótai posztot Jolyon Palmer kapta meg.

Íme a képek a Lotus E23 Hybridről:
lotus_f1_2015_grafika1.jpglotus_f1_2015_grafika2.jpglotus_f1_2015_grafika3.jpglotus_f1_2015_grafika4.jpglotus_f1_2015_grafika5.jpg

Fotó: Lotus F1 Team

Kováts Olivér

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr357113313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása