"Szenvedélyünk az autósport!"

BRAKING NEWS MOTORSPORT

WTCR - MICHELISZ: „AMÍG VAN MATEMATIKAI ESÉLYEM, HARCOLNI FOGOK”

2018. júl. 16., 20:05:00 - Szerző: KovatsOliver

03718007_jl25178.jpg

Rendkívül elszántan és pozitív kilátásokról nyilatkozott Michelisz Norbert a vasárnapi harmadik verseny utáni sajtótájékoztatón az első világkupás győzelmét követően és a tavalyi tapasztalatai alapján. Szabó Zsolt Dávid pedig oldalunknak nyilatkozva elárulta, hogy nagyon örül az újabb pontszerzésnek, míg a másik zengős, Nagy Norbert már a folytatásra koncentrál.

Tovább

WTCR - NAGY NORBI ÉS TARQUINI IS RAJTBÜNTETÉST KAP KÍNÁRA

nagy-tarquini-wtcr-2018-slo.jpg

Baleset okozásáért a Zengő Motorsport magyar versenyzőjét és a BRC Racing Team bajnoki éllovasát öt pozícióval sorolják hátrébb a rajtrácson a ningbói első versenyen.

Tovább

FE - VERGNE-É A SZEZONZÁRÓ, SEMMIBŐL LETT CSAPATBAJNOK AZ AUDI

Formula-E 2018: New York - 3. szabadedzés, 2. időmérő edzés, 2. futam

_l-r_lucas_di_grassi_and_daniel_abt_embracing_each_other_in_parc_ferme_after_audi_sport_abt_schaeffler_collect_the_sought_after_teams_title.jpg

Az újdonsült bajnok, Jean-Éric Vergne negyedik győzelmével ért véget a Formula-E negyedik szezonja, de ennek ellenére nem a Techeetah, hanem az Audi kaparintotta meg a konstruktőri trófeát – ezzel a németek csodaszámba menő bravúrt értek el, főleg azok után, hogy az idény első harmadában Lucas di Grassi és Daniel Abt egyaránt szenvedett.

Tovább

DTM - A CÍMVÉDŐ SZEREZTE AZ AUDI IDEI ELSŐ GYŐZELMÉT

DTM 2018: Zandvoort - 2. futam

dtm-1531662965.jpg

Több mint egy fél szezont kellett várni arra, hogy a Német Túraautó Bajnokságban Audi-győzelem szülessen – végül a vasárnapi versenyen Zandvoortban az idei év folyamán rendre küszködő bajnoki címvédő, René Rast diadalmenetével az ingolstadti márka megtörte a jegyet. Mindeközben a bajnokság élén Gary Paffett tovább növelte az előnyét.

Tovább

WTCR - MICHELISZ FUTAMGYŐZELEMRE VÁLTOTTA A POLE-T A SZLOVÁKIAI ZÁRÓFUTAMON!

WTCR 2018: Szlovákia - Harmadik futam

03718007_ff_1404.jpg

Sima rajt-cél győzelmet aratott Michelisz Norbert a harmadik versenyen a Slovakia Ringen a BRC-Hyundaijal Aurélien Comte és Frédéric Vervisch előtt, miközben a bajnoki esélyesek tucatjával hullottak. A magyar hyundaios először nyert a világkupában, a Zengő Motorsport részéről pedig ezúttal Szabó Zsolti szerzett pontot.

Tovább

WTCR - NAGY NORBI: "NAGYON SOK ILYEN PILLANATOT SZERETNÉK MÉG ÁTÉLNI"

03718007_ff_1636.jpg

Pályafutása első világkupás dobogóját követően rendkívül izgatottan nyilatkozott a Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbi, aki elárulta, hogy a fellendülés hátterében egy beállításbéli módosítás is áll többek között. Eközben Gabriele Tarquini nagyon elégedett a szombati napjával, Michelisz Norbi pedig a győzelemre törne az utolsó futamon.

Tovább

DTM - MERCEDES-DOMINANCIA A SZOMBATI ZANDVOORTI VERSENYEN

DTM 2018: Zandvoort - 1. futam

dtm-1531574086.jpg

Megállíthatatlan volt a Mercedes a zandvoorti forduló első versenyen és négyes győzelmet aratott Gary Paffett vezetésével. Eközben Timo Glock, aki a szezon korábbi részében még bajnoki éllovasnak számított, már csak a harmadik összetettben.

Tovább

FE - KETTŐS AUDI-GYŐZELEM SZOMBATON, JEAN-ÉRIC VERGNE A NEGYEDIK SZEZON BAJNOKA

Formula-E 2018: Berlin - 1-2. szabadedzés, 1. időmérő edzés, 1. futam

newly-crowned_formula_e_champion_jean-eric_vergne_holding_the_french_flag_aloft_against_the_backdrop_of_the_new_york_skyline.jpg

Lucas di Grassi zsinórban másodjára nyert futamot a Formula-E-ben, amelynek negyedik szezonja úgy zárult, hogy nem az idényzáró futamon dőlt el a bajnoki cím sorsa: Jean-Éric Vergne ugyanis annak ellenére, hogy a mezőny végéről kellett indulnia, felzárkózott az ötödik helyig, amely Sam Bird kilencedik helye mellett már elegendőnek bizonyult a bajnokság megnyeréséhez. Így az elektromos bajnokságnak megvan a negyedik különböző bajnoka is, Nelson Piquet Jr., Sébastien Buemi és Lucas di Grassi után.

Tovább

WTCR - HÁROM ÉV UTÁN ÚJRA A DOBOGÓN A ZENGŐ MOTORSPORT VILÁGSZINTEN

WTCR 2018: Szlovákia - Második futam

03718007_ff_0285.jpg

Egy, a 2015-ös katari WTCC-szezonzáró óta tartó sorozatot szakított meg a Zengő Motorsport történelmében Nagy Norbert, aki a remek rajtjával az élre törő és a futamot megnyerő Gabriele Tarquini mögött ért célba, a második helyen. Michelisz Norbi is szép versenyt teljesített: három kiváló előzéssel három pozíciót javított, hetedik lett.

Tovább

WTCR - NAGY NORBI: „NEM HITTEM VOLNA, HOGY EGY RONTOTT KÖRREL LESZEK A POLE-BAN!”

03718007_jl24423.jpg

Magyar szempontból kellemesen zárult a Túraautó Világkupa második időmérő edzése a Slovakia Ringen, ugyanis amellett, hogy Michelisz Norbert futotta meg a leggyorsabb kört, a fordított rajtrácsos pole pozíciós kiléte kapcsán is van okunk az örömre, mivel a 10. helyet érő időt a Zengő Motorsport pilótája, Nagy Norbi autózta.

Tovább

WTCR - REMEKELTEK A NORBIK A MÁSODIK IDŐMÉRŐ EDZÉSEN

WTCR 2018: Szlovákia - Második időmérő edzés

03718007_jm10718_1.jpg

Magyar szempontból bravúrosan zárult a Túraautó Világkupa második kvalifikációja, ugyanis annak eredményei értelmében Nagy Norbi a fordított rajtrácsos, második, Michelisz Norbert pedig a harmadik versenyt várhatja a pole pozícióból.

Tovább

WTCR - ORIOLA ELŐSZÖR NYERT A VILÁGKUPÁBAN, NAGY NORBI HAJSZÁL HÍJÁN PONTSZERZŐ

WTCR 2018: Szlovákia - Első futam

03718007_ff_0375.jpg

Kisebb meglepetésre a harmadik helyről rajtoló Pepe Oriola győzelmével zárult az első szlovákiai futam, így a spanyol első győzelmét aratta a WTCR-ben – igaz, ebben jelentős szerepet játszott az, hogy a pole-ból induló Gabriele Tarquini nagyon csúnyán beszorult a rajtnál. A magyarok közül csak Nagy Norbi ért célba, de ő épphogy lecsúszott a pontszerzésről.

Tovább