Különleges búcsúajándékot kap Valentino Rossi a Yamahától

Nem lehet szó nélkül hagyni egy legendás, több mint negyed évszázadon át tartó pályafutást. A Yamaha nem is esett bele ebbe a hibába: így tisztelegnek a hangvillások Valentino Rossi előtt.

2021_yam_vr46r1_eu_gytr_sta_001_preview.jpg

A Valenciai Nagydíjon lezárult a gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) eddigi egyik, ha nem a legemblematikusabb pályafutása. 26 év és 425 verseny után Valentino Rossi visszavonult a motorversenyzéstől: ez idő alatt a MotoGP különböző kategóriáiban kilenc világbajnoki címe mellett 115 győzelmet és 235 dobogós helyezést szerzett.

Nem hagyhatta szó nélkül a Doktor teljesítményét a Yamaha sem, így alig néhány héttel azután, hogy a kétkerekűek világában szögre akasztotta bukósisakját az olasz klasszis, a hangvillások egy különleges motort mutattak be, karrierje előtt tisztelegve. A Yamaha Motor Europe így előállt az R1 GYTR VR46 Tribute-tal, melynek dizájnját Aldo Drudi tervezte, aki hosszú ideje tervezett sisakfestéseket Rossinak.

A különleges motor a Yamaha Superbike-csapata fejlesztőmunkájának eredménye, mely többek között magába foglalja a közelgő, 2022-es GYTR-specifikáció jellemzőit is. Hamarosan Valentino Rossi is kipróbálhatja a modellt, a misanói pályán kerül sor erre. Az R1 GYTR VR46 Tribute-hoz új szénszálas burkolatot készítettek, miközben gondosan ügyeltek a súlycsökkentésre is; ennek ellenére az üzemanyagtartály 22 literesre növelték. Többek között Brembo fékekkel és Öhlins felfüggesztéssel vértezték fel.

Az átalakított R1 később Rossi birtokában marad, a Yamaha ugyanis így kívánja megköszönni Rossinak a sikeres éveket.

Fotó: Yamaha

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9116765046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása