F1: Lehet, hogy csak jövőre tudjuk meg, ki lesz a Mercedes pilótája

Egy nyilatkozatában Toto Wolff elárulta, hogy valószínűleg csak a télen jelentik be a Mercedes 2022-es versenyzőpárosát.

m270304.jpg

Egyre kevesebben tartanak meg Valtteri Bottast a Mercedesnél, a finn sem kerülhette el Franciaországban az esetleges kirúgását feszegető kérdéseket, amiket egytől-egyig cáfolt. Ezzel párhuzamosan több sajtóértesülése is azt pedzegette, hogy a Brit Nagydíj hétvégéje alatt jelenthetik be George Russellt a Mercedesnél, a brackley-iek csapatfőnökének nyilatkozata alapján azonban nem eszik ilyen forrón a kását.

„Valamikor a télen, de még nem tudom, hogy decemberben, januárban, esetleg februárban-e” – nyilatkozta Toto Wolff a RacingNews365.com azon kérdésére, hogy mikor várható végső döntés. – „Mindig is elkötelezettek és lojálisak voltunk a versenyzőink felé, eszerint cselekedünk most is.”

Annak kapcsán, hogy mit vár a szezont gyengén kezdő finntől, Wolff annyit mondott, hogy legyen gyors szombaton és vasárnap. „Ha ennek eleget tesz, nagyon jó helyzetben lesz a következő év szempontjából. A kiegyensúlyozott teljesítmény a legfontosabb” – tette hozzá, kiemelve, hogy a csapat fog majd dönteni, és nincsenek könnyű helyzetben, mert a Red Bull jelentette fenyegetettség miatt ez egy olyan év, amikor két versenyzőre van szükségük.

A szezon hetedik versenye előtt Bottas csupán a hatodik a bajnokságban, kevesebb mint feleannyi ponttal, mint a második helyen álló csapattársa, a nyolcadik világbajnoki címéért hajtó Lewis Hamilton. A konstruktőri bajnokságban sem a Mercedes vezet, a Red Bull 26 ponttal előzi a V6-os érában eddig domináns gárdát.

Fotó: Steve Etherington / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr616598314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása